De KWF amsterdamse Heuvelloop

klik hier voor alle informatie over 2016.

De informatie van hieronder is oude informatie van het jaar 2015

uitslagen en foto's 2015: http://eventkit.mylaps.com/en/event/242/0/0/showresults en foto's: https://picasaweb.google.com/116489080480270610416/RunningHollandKWFHeuv... en foto's via: https://picasaweb.google.com/102553892836295932834/KWFAmsterdamseHeuvell...ail

uitslagen 2014: http://eventkit.mylaps.com/en/event/90/0/0/showresults

Kijk voor foto's van 2014 op de facebookpagina van Running Holland

Op zaterdag 19 december 2015 organiseert Running Holland de 3e KWF Amsterdamse Heuvelloop.

De beroemde en beruchte heuvel in het Amsterdamse Bos wordt per ronde(2,4 km) 2 keer beklommen. Deze race is dus zwaar, maar wel heerlijk.

Ben je in voorbereiding op de halve marathon van Egmond of houd je gewoon van klimmen en dalen, dan is deze wedstrijd echt iets voor jou. De 10 km lopers beklimmen deze heuvel dus 8 keer! Je wordt gewoon verschrikkelijk sterk van deze race.

voorinschrijving

Via inschrijven.nl kun je je vooraf inschrijven. Zoek op inschrijven.nl naar onze KWF Amsterdamse Heuvelloop van zaterdag 19 december

KWF kankerbestrijding

Dit jaar is de 4e editie en deze staat in het teken van KWF Kankerbestrijding. Aan elke deelnemer wordt een donatie gevraagd. KWF financiert kankeronderzoek, voorlichting en patiënten ondersteuning met het doel: 'minder kanker, meer genezing en een betere kwaliteit van leven voor kankerpatiënten'. Kijk op: https://www.staoptegenkanker.nl/KWF-Amsterdamse-Heuvelloop en voor meer informatie over KWF op www.kwf.nl

Minder kanker, meer genezing en een betere kwaliteit van leven voor kankerpatiënten. Dat is het doel van KWF Kankerbestrijding.

In 2014 bestond KWF 65 jaar. Een goed moment om met trots terug te kijken op de mijlpalen die al bereikt zijn. Om dank je wel te zeggen tegen de mensen die dat mogelijk hebben gemaakt. En vooruit te kijken. Hoe zorgen we ervoor dat in de toekomst niemand meer overlijdt aan kanker? Met elkaar blijven we stappen maken om deze mijlpaal te bereiken. En misschien zijn we er wel dichterbij dan we denken.
 

afstanden & starttijden

1,9 km 10.35 uur (1 ingekorte ronde voor kinderen van 6-10 jaar)

2,4 km 10.30 uur (1 ronde van ongeveer 2,4 km voor kinderen van 11 en 12 jaar)

5 km 11.00 uur (2 ronden van ongeveer 2,4 km)

10 km 11.00 uur (4 ronden van ongeveer 2,4 km)

Bij slecht weer of wanneer de tweede klim niet goed begaanbaar is, wordt er een alternatief parcours gelopen. Deze lengte van de ronden van dit alternatieve parcours zijn 2,55 km lang.

tijdregistratie

Ook dit jaar werken we met electronische tijdwaarneming van mylaps. Bij de start en finish liggen registratiematten zodat we bruto en nettotijden kunnen registreren. Deze worden in de middag of avond van zaterdag 20 december via uitslagen.nl gepubliceerd. We verwachten ongeveer 350 deelnemers.

startlocatie en route

De startlocatie is dezelfde als vorig jaar. Dat is op het grote ovale grasveld bij de manege aan het einde van de Nieuwe Kalfjeslaan. Wanneer blijkt dat de tweede klim te glad en te glibberig is, dan kiezen we voor een alternatieve route. De tweede klim is bij de alternatieve route dan grasvrij. We willen er geen cross of trailrun van maken, vandaar.

Op elke hoek van het parcours staat een vrijwilliger die de route aangeeft en aanmoedigt. Dit wordt altijd elk jaar erg gewaardeerd door de deelnemers.

Zie deze link voor een plattegrond van de te lopen routes.

routebeschrijving en foto's (vet en cursief) van de route:
vanaf de start op het ovale grasveld bij de Amsterdamse Manege loopt u rechtdoor richting de eerste klim  van de beroemde heuvel in het Amsterdamse Bos. Op deze splitsing gaat u rechtsaf de eerste klim op. Deze klim is stijl. De ondergrond van deze klim is asfalt. Halverwege deze klim gaat u rechtsaf naar de top van de heuvel. Op de top van deze heuvel gaat u direct linksaf naar beneden. Pas bij deze afdaling op voor ongelijkheden op het pad. Beneden aangekomen gaat u voor het witte bruggetje rechtsaf. Na 50 meter slaat u rechtsaf en pakt u de klim over het gras naar de top van de heuvel. (Bij slecht weer of wanneer deze tweede klim glad en glibberig is, wordt het alternatieve parcours gelopen. Bij het alternatieve parcours wordt beneden bij de grasklim rechtdoor gelopen.)
Vervolg normale route: op de top van de heuvel aangekomen gaat u het tweede pad aan de rechterzijde in. Dit is het begin van de tweede afdaling. Na 30 meter houd u op de spliting links aan. Beneden houd u bij de tweede splitsing ook links aan. Na een paar honderd meter gaat u rechtsaf naar het blauwe bruggetje. Na dit blauwe bruggetje gaat u rechtdoor richting de Nieuwe Kalfjeslaan. Hier aangekomen gaat u rechtsaf de Nieuwe Kalfjeslaan op en blijft u rechts op het wandelpad lopen. Het is hiet niet toegestaan om over te steken en aan de linker kant van de weg te lopen. Na ongeveer 100 meter gaat u rechtdoor richting het einde van de Nieuwe Kalfjeslaan. Vlak voor de parkeerplaats gaat u rechtsaf over het wandelpad en ziet u op het dijkje in de verte de finish tussen de twee vlaggenmasten

Alternatief parcours: is bijna gelijk aan het normale parcours. Het alternatieve parcours wordt alleen gelopen als blijkt dat 2e klim glad en glibberig is. Wat is verschillend? Alleen de eerste klim en de tweede klim zijn anders.
Eerste klim: Bij de eerste klim wordt halfweg rechtdoor gelopen en dus niet rechtsaf omhoog gelopen.
Tweede klim: Waar u bij het normale parcours bij aanvang van de tweede klim rechtsaf omhoog gaat, gaat u nu rechttdoor richting het volgende witte bruggetje. Pas daar gaat u rechtsaf en begint u bij de trap aan de tweede klim richting de top van de heuvel. Vanaf de top van de heuvel is de route gelijk aan de normale route en begint u aan de tweede afdaling.

Adres na-inschrijven(tot 10.00 uur) en startlocatie: Amsterdamse Manege: Nieuwe Kalfjeslaan 25, Amstelveen.

Aan het einde van de Nieuwe Kalfjeslaan bij de Amsterdamse Manege is ruim (gratis) parkeergelegenheid. Zie deze link.

afhalen startnummers bij sport371 op donderdag

het afhalen van startnummers kan op donderdag 17 december bij sport371 (Overtoom 371) tussen 10.00 en 21.30 uur. Na-inschrijven is dan ook mogelijk.

prijzen

uitslagen 2014: http://eventkit.mylaps.com/en/event/90/0/0/showresults

in de volgende categorien wordt gestreden om de prijzen.
kinderen 6-10 jaar. Prijzen 1 tot en met 3. *
kinderen 11 en 12 jaar. Prijzen voor de plaatsen 1 tot en met 3. *
Dames 5 kilometer. Prijzen voor de plaatsen 1 tot en met 3.
Heren 5 kilometer. Prijzen voor de plaatsen 1 tot en met 3.
Dames 10 kilometer. Prijzen voor de plaatsen 1 tot en met 3.
Heren 10 kilometer. Prijzen voor de plaatsen 1 tot en met 3.

De prijsuitreiking van de kinderafstanden vindt plaats om 11.05 uur.
De prijsuitreiking van de 5 en 10 kilometer vindt plaats rond 12.15 uur.

 * alle kinderen krijgen direct na de finish een leuke herinnering.

kosten en aanmelden & na-inschrijven

De kosten voor de 5 en 10 km bedragen 7 euro bij voorinschrijving via inschrijven.nl. Na-inschrijving voor de 5 en 10 km kost 10 euro.

De kosten voor de kinderafstanden bedragen 4 euro bij voorinschrijving via inschrijven.nl. Na-inschrijving voor de kinderafstanden bedraagt 5 euro.

Na-inschrijven kan op donderdag 17 december bij sport371 en op zaterdag 19 december bij de Amsterdamse Manege tot en met 10.00 uur.

Aanmelden voor deze wedstrijd kan via inschrijven.nl

Heeft u vragen over deze KWF Amsterdamse Heuvelloop, laat het ons dan weten via info@runningholland.nl met onderwerp 'vraag Heuvelloop'.

reacties deelnemers:

Bart Hellendoorn: "Deze Heuvelloop was weer heel goed georganiseerd, met veel vrijwilligers die bij elke bocht aanwijzignen en aanmoedigingen gaven, dank daarvoor!

Maar ook aan de lopers die speciaal voor KWF Kankerbestrijding gelopen hebben, zonder jullie inzet zouden wij niet verder komen. Samen komen we steeds dichterbij!"

 Robert:

"beste lezer,

Kleinschalige lopen zijn leuk. Gemoedelijke sfeer, parkeergelegenheid voor de deur, geen gedoe en veel bekenden.

Voor mij is de Amsterdamse Heuvelloop verbonden met het woord 'aanmoediging'. En ook dit jaar werd ik hierin niet teleurgesteld (waarbij één van dames  het - zoals altijd als ik haar ergens tref - het wel heel erg bont maakte, en zij heeft daarmee een speciaal plaatsje in mijn hart veroverd

Daarnaast was de organisatie wederom prima; goede communicatie vooraf, leuke route en veel vrijwilligers op de been. 

Dank voor wederom een leuke loop!

Hartelijke groet,

Robert"

Marcella: "De KWF heuvelloop was dus top! Loeizwaar, beregezellig en goed georganiseerd. De aanmoedigingen waren echt bijzonder. 

Het enige wat nog ontbrak was water zijde finish (die sportdrank was jak).Tot gauw! Hartelijke groet, Marcella" 

enthousiaste moeder: "mijn zoon heeft gister mee gelopen met de heuvelloop, super organisatie het gebeuren zat strak in elkaar en de sfeer was prima. Dank jullie wel"

Robert Frank: "Beste mensen van Running Holland,

Vanmorgen heb ik deelgenomen aan de Amsterdamse heuvelloop, en dat was een groot genoegen! De organisatie prima, informatie helder en de locatie goed aangegeven.De sfeer rond het evenement was helemaal gezellig! En de enthousiaste aanmoedigingen van de wegwijzers waren hart-verwarmend! ;-) Kortom, ik heb genoten! Dank voor alle goede zorgen, en graag tot volgend jaar. Hartelijke groet,Robert Frank"  Toer vd Berg: "Het was overigens een zeer leuke loop. Ik schuw het crossen niet, dus de pittigheid van het parcours vond ik zeer aangenaam. Dat gepaard met de leuke enthousiaste parcourswachten maakten het tot een leuke ochtend in het bos!

Groet,
Toer van den Berg"