personal running coach / persoonlijke hardlooptrainer

Running Holland organiseert personal hardlooptrainingen. Op uw voorkeursmoment staan we voor u klaar. Dat kan vanaf 6.00 uur in de ochtend tot en met 22.00 uur in de avond. Verschillende trainers zijn beschikbaar met hun eigen specialiteit op het gebied van hardlopen. Door deze persoonlijke begeleiding houd je de trainingen langer vol en wordt de kans groter dat je jouw persoonlijke doelen zal behalen.

wat zijn jouw wensen?

Wij hebben vele specialisten, laat ons daarom vooral weten waarin u precies geinteresseerd bent. 

-Looptraining voor spelsporters  (oa trainer Dave)
-Hardlooptechniek (oa trainers Arnoud en Dave)
-Hardlopen en blessurepreventie (oa trainers Arnoud en Dave
-Trainen in voorbereiding op een marathon (oa trainers Brian en Dave)
-Hardlopen in combinatie met krachttraining (oa trainer Brian en Alae)
-Hardlopen in voorbereiding op een eerste loopje (oa trainers Brian, Arnoud en Dave)

specialiteiten Dave Baars: 

looptraining voor spelsporters

Dave heeft veel ervaring en succes met het geven van hardlooptrainingen aan spelsporters (met name voetballers en hockeyers). Omdat Dave zelf zowel een voetballer als hardlopers is, weet hij en begrijpt hij hoe een spelsporter in verschillende momenten van de spelsituatie moet hardlopen. Daarnaast is zijn manier van overbrengen erg pakkend en begrijpelijk. Deze looptrainingen zijn technisch van aard en niet conditioneel. Hij leert je de volgende manieren van lopen/bewegen: starten, op topsnelheid lopen, verdedigend lopen, starten vanuit een spelsituatie, starten vanuit een draai, wenden, lopen van een bocht, alleen op de keeper afkomen, stoppen, springen (voor kopbal) met 1 benige en 2 benige afzet.

Meerdere profvoetballers zijn sneller geworden door de hardlooptrainingen van Dave. Dit zijn oa Mitchell te Vrede (Excelsior, Feyenoord,Heerenveen, NAC), Edwin Gyasi (AZ, Roda), Florian Jozefzoon (Ajax, PSV), Nigel Hasselbaink (PSV, Excelsior) Javier Vet en veel meer.

Dave heeft ervaring als looptrainer bij de volgende clubs:
voetbalclub AFC in Amsterdam
hockeyclub Hurley in Amstelveen (Amsterdamse Bos)
voetbalclub De Dijk in Amsterdam
voetbalclub Ajax Capetown
WVHEDW te Amsterdam

hardlooptechniek voor lange afstandlopers

Dave heeft in de afgelopen 22 jaar dat hij hardlooptrainer is een zeer pakkende en directe methode ontwikkeld om hardlopers snel technisch beter te laten hardlopen. Dit geldt ook voor trainer Arnoud. De manier is om hardlopers actief te leren hardlopen op een ontspannen manier. In een training lukt het je om technisch veel beter hard te lopen. Na de tweede training zit het er helemaal in, en wil je en kun je nooit meer zonder. De nieuwe hardlooptechniek wordt in de volgende fasen aangeleerd:
-Kennis van de ideale hardlooptechniek
-Feedback over jouw eigen hardlooptechniek
-Technisch goed kunnen lopen over een afstand van 50-100 meter
-Gebruikmaken van hardlooptechniek tijdens langere trainingen en wedstrijden.

Zijn trainingen zijn ideaal voor midden- en lange afstandslopers. Ze leren sneller, maar ook zuiniger en efficienter hardlopen.

marathonvoorbereiding

In deze specialiteit hebben trainers Dave en Brian al decenia ervaring. De kunst zit m in langdurig gemotiveerd blijven en niet te snel vooruit willen gaan. Het stellen van tussendoelen werkt heel erg goed. Voorbereiden op een marathon is heel veelzijdig. De coaching is gericht op de facetten die voor jou van belang zijn.

specialiteiten trainer Arnoud

hardlooptechniek

Zie boven onder kopje 'hardlooptechniek voor lange afstandlopers'. 

van 0 naar 10 km/21,1 km

Eén van Arnoud zijn specialiteiten is om beginners of lopers met weinig loopervaring rustig aan beter te laten worden. De opbouw is gedegen en de trainingen zijn afwisselend waardoor lopers gemotiveerd blijven. Arnoud is heel goed met het opbouwen van een band met de loper zodat het prettig biljft om af te blijven spreken voor een volgende training. 

blessurepreventie

Qua opbouw, veelzijdigheid in training, omgang met klachten, looptechniek kunnen hardloopblessures ontstaan of juist voorkomen worden. Arnoud gaat hier op in tijdens de personal hardlooptrainingen en houdt er continue rekening mee. Een passieve loopstijl waarbij je doorzakt is blessuregevoelig. Een loopstijl waarbij je spieren aanspant en hoog blijft is niet blessuregevoelig. De beenspieren worden op de juiste manier sterker waardoor blessures voorkomen kunnen worden.

feedback en kosten

Tijdens de looptraining worden video-opnames gemaakt die we direct in het park of direct na afloop laten zien. Je ziet en begrijpt daarom wat wij bedoelen en welk technisch aandachtspunt goed bij u past. De kosten voor een personal looptraining van Dave Baars bedragen 110 euro en van Arnoud 75 euro per training.

Complete begeleiding

We bieden naast personal trainingen ook andere soorten van persoonlijke begeleiding aan. Zoals coachingsgesprekken en persoonlijke schema's etc. Kijk hier voor alle extra mogelijkheden die we aanbieden.

Wilt u een afspraak maken? Laat het ons weten via info@runningholland.nl onderwerp 'personal looptraining'. Wilt u meer informatie? Dan kunt u ook bellen met  06-83233546

reviews

Ron (trainerscoordinator De Dijk): "Beste Dave,

"Goedemorgen. Nogmaals dank voor de bijdrage en zeer interessante middag.

Dit is goed binnen gekomen bij de trainers en ook is het positieve geluid bij de bovenbouw trainers terecht gekomen."