https://youtu.be/dILNK7ae6Is

Klik hier voor info over de groep 6-11 jarigen.

Running Holland organiseert looptrainingen voor spelsporters die sneller willen worden in hun sport. Spelsporten zijn sporten zoals voetbal, hockey, tennis, rugby, frisbee en vele andere sporten waarbij snelheid, sprinten, wenden, keren, versnellen en afremmen belangrijk zijn. Maar we trainen ook het uithoudingsvermogen.

Deze trainingen van deze groep zijn bedoeld voor tieners in de leeftijd van 12-16 jaar. Ben je een fanatieke spelsporter en wil je sneller worden in jouw sport, meld je dan aan voor deze sprint-/looptrainingen.

De komende cyclus start op dinsdag 4 juni 2024. Dit zijn de trainingsdata: dinsdag 4, 11, 18, 25 juni en dinsdag 3 juli 2024.

Inschrijven Start datum & tijd Dag Doel Locatie Trainer Kosten
dinsdag, 4 juni, 2024 - 17:00
Dinsdag
sneller worden in jouw (bal)sport
atletiekbaantje bij Arsenal
Dave
€ 75,00

starten kan altijd. Laat ons even weten welke dinsdag je wilt starten.

Inhoud trainingen

Deze looptrainingen zijn gericht op het vergroten van snelheid, beweeglijk en functionele kracht. We doen geen saaie looptrainingen, maar inhoudelijke en zeer interessante trainingen gericht op de verschillende spelsituaties van oa voetbal en hockeyspel. We trainen spelspecifieke situaties zoals starten, sprinten, versnellen, wenden, lopen van bochten, keren en springen etc. De trainingsvormen worden als volgt opgebouwd:

-Op lage snelheid om te voelen hoe de vorm gaat.
-Op hoge snelheid met focus op techniek.
-In wedstrijdvorm met behoud van techniek.

Naast vormen gericht op snelheid, doen we ook vormen waarbij we kracht, sprongkracht, beweeglijkheid en coördinatie trainen.

doelgroep looptraining spelsporters

We bieden deze trainingen aan voor de fanatiekere voetballers, hockeyers en andere spolsporters die vooruit willen gaan in hun sport en het fysieke deel ervan belangrijk vinden. Ben jij een fanatieke voetballer of fanatieke hockeyer/spelsporter in de leeftijd van 12-16 jaar, dan ben je welkom. Ben je een puber die op de bank hangt achter een schermpje en conditie wilt verbeteren, dan is dit níet de juiste groep voor jou.

trainingslocatie en tijdstip looptrainingen voor spelsporters

We bieden de trainingen aan in het Amsterdamse Bos en starten vanaf het bezoekerscentrum bij de hoofdingang. Neem ajb gewone gympen/hardloopschoenen mee, maar ook schoenen met noppen/gravelschoenen/kicksen. De trainingen zijn op dinsdags tussen 17.00 en 18.00 uur.

achtergrond trainer

De trainingen hardlopen voor kinderen worden gegeven door Dave Baars, afgestudeerd ALO-er en ruim 7 jaar werkzaam geweest als gymleraar op basisscholen en middelbare scholen in Amsterdam. Dave is verder al sinds 1994 hardlooptrainer en heeft veel ervaring met het geven van hardlooptrainingen aan (jeugd)voetballers (o.a. AFC, De Dijk, Ajax Capetown) en jeugdhockeyers (o.a. Hurley & AMVJ). Alle trainingen zijn zeer gevarieerd, erg leerzaam en gewoon hartstikke leuk. Dave heeft training gegeven aan 15-20 jeugdspelers die daarna professioneel voetballer zijn geworden bij BVO's in Nederland en buitenland en aan enkele profsvoetballers van Ajax Amsterdam.

kosten & aanmelden

De kosten voor deze trainingen bedragen 75 euro voor 5 trainingen. Je kan elk moment betalen en starten. Wanneer je start, gaat de periode van 5 weken in. Er wordt wekelijks getraind, behalve in schoolvakanties.

Aanmelden gaat via de winkel van hierboven. Stuur daarnaast even een email waarin je jouw voornaam laat weten en de dinsdag waarop je wilt starten. Je kunt elke dinsdag starten behalve in schoolvakanties. Dan zijn er geen trainingen.

We hebben bij Running Holland 2 loopgroepen voor kinderen. Een groep is voor de jonge jeugd(6-11 jaar) en zij trainen op zaterdagochtend 9.30 uur in het Olympisch Stadion. De andere groep is gericht op sneller worden voor spelsporters. Deze groep (12-16 jaar) traint op dinsdags om 16.30 uur in het Amsterdamse Bos.