Hardloopcursus voor sportievelingen zonder hardloopervaring

Running Holland organiseert cursussen voor diegenen die willen beginnen met hardlopen of net zijn gestart. In 6 weken tijd werkt u aan uw hardloopconditie en wordt u stap voor stap sterker. Wij gaan ervan uit dat u aan het einde van de cursus ongeveer 20 minuten aan een stuk kunt hardlopen. U ervaart dat hardlopen lekker en ontspannen is en comfortabel aanvoelt. Wij leren u hardlopen met een glimlach en niet met een grimas. Na de laatste training krijgt u een certificaat overhandigd.
Hebt u ruime hardloopervaring informeert u dan naar een gevorderdencursus.

aanmelden en kosten

Wellicht kom je in aanmerking voor 50% studentenkorting of 30% young professional korting

Inschrijven Start datum & tijd Dag Doel Locatie Trainer Kosten
zaterdag, 15 januari, 2022 - 09:30
Zaterdag
20 minuten aan een stuk hardlopen
Amsterdamse Bos
Arnoud
€ 65,02
woensdag, 12 januari, 2022 - 18:00
Woensdag
20 minuten aan een stuk hardlopen
Amsterdamse Bos
Arnoud
€ 65,00
woensdag, 12 januari, 2022 - 19:45
Woensdag
20 minuten aan een stuk hardlopen
Amsterdamse Bos
Remus
€ 65,01

De trainingen worden gegeven op 6 achtervolgende weken op dezelfde dag, locatie en tijdstip als de eerste training. Inhalen kan op een andere dag als je een keer niet kunt op je voorkeursdag, indien er andere beginnerscursussen lopen in dezelfde periode. In het Vondelpark wordt verzamelend op de Overtoom 371. In het Amsterdamse Bos wordt verzameld bij het bezoekerscentrum bij de hoofdingang.

De groepsgrootte bestaat uit ongeveer 10-15 deelnemers per training.

***** : Heren sub 41'/10 km. Dames sub 43'/10 km
****: sub 46'/10 km voor dames en heren.
*** : pittig, minimaal 1 jaar hardloopervaring. Kan 60 minuten aan een stuk hardlopen.
** : minimaal 3 maanden hardloopervaring, kan ongeveer 20 minuten aan een stuk hardlopen.
* : voor beginners, geen hardloopervaring vereist

ander procesdoel?

het doel van deze cursus is om na 5 weken (tijdens de zesde training) 20 minuten aan een stuk hard te kunnen lopen. Maar het zou natuurlijk erg goed kunnen zijn dat je een ander persoonlijke doel hebt. Wij horen graag van je welk doel dat is en kunnen je daarin erg goed ondersteunen. Andere mogelijke procesdoelen die jij wellicht hebt kunnen zijn:

  • een gezonder leven
  • een evenwichtiger leven
  • verliezen van overgewicht
  • verbreden van sociale omgeving
  • meer spiermassa ontwikkelen
  • .... ander persoonlijk doel

Wij bieden jou als onderdeel van de cursus een gratis kennismakingsgesprek aan met een van onze coaches. We werken in ons sportcentrum sport371 nauw samen met vele verschillende type coaches. Dit kennismakingsgesprek kan ook met de trainer van de hardloopcursus zijn. Hij/zij raad je na dit gesprek dan de voor jou beste coach aan om aan je persoonlijke doel te werken. De coaches met wie we samenwerken zijn allen professionals en doen hun werk als coach omdat ze dit werk heel erg leuk vinden en omdat ze er erg goed in zijn. We zien dit aanbod van een gratis 'to the point gesprek' als een absolute meerwaarde van deze cursus. Wil je gebruik maken van deze extra service, laat dit na je aanmelding dan per email even weten met onderwerp 'coachingsgesprek'. Zie deze link voor onze contactgegevens.

sportmedische keuring

Om gezondheidsrisico's uit te sluiten en om je te helpen gericht te trainen raden we je aan om voordat je aan deze cursus begint een sportmedische keuring te doen. Dit kan bij een sportarts.

Inhoud trainingen en blessurepreventie

tijdens de trainingen worden geleerd hoe een warming up uitgevoerd kan worden en wat het nut ervan is. Er wordt ingegaan op oefeningen, wat is het nut ervan en hoe voer je ze uit. Oefeningen zijn oa van belang om blessures te voorkomen. Hoe voorkom je rugklachten, knieklachten, pijn in de schenen en heupklachten. Er wordt uitgebreid ingegaan op de individuele looptechniek van de deelnemers. Je leert hoe je je heupen, knieen, enkels en voeten optimaal kan gebruiken om makkelijker en comfortabel hard te lopen. Verder wordt er geleerd hoe intensief(niet intensief) je moet trainen om optimaal vooruit te gaan. Bij de laatste training voel je waarom andere hardlopers al eerder hardloper zijn geworden en waarom jij het nog heel lang zal blijven doen. Hardlopen is namelijk heerlijk! Blessurepreventie speelt ook een belangrijke rol. Verder gaan we in op mentale aspecten van het hardlopen. Er is bij onze beginnerscursussen heel weinig uitval, ruim 90% van de deelnemers maakt de cursus ook af. Wij hebben in de afgelopen 16 jaar een methode ontwikkeld waarbij het voorkomen van blessures en het omgaan met klachten als 'zeer duidelijk' door onze cursisten wordt ervaren en daardoor ook echt werkt. Hardlooptrainers hebben als taak het 'voorkomen van blessures' bij te brengen.
Cursisten die bij ons de beginnerscursus doen zijn blij dat ze eraan zijn begonnen en hardloper zijn geworden!

De trainingen duren ruim 60 minuten. De kosten bedragen 55 euro. Wellicht komt u in aanmerking voor korting.

Na afloop van de laatste training ontvangt u een certificaat, en wordt er een drankje aangeboden.

Deelname aan deze cursus is op eigen risico. We gaan ervan uit dat u de algemene voorwaarden voor deelname heeft gelezen.

reacties deelnemers over onze beginnerscursus hardlopen

april 2018
Elisabeth: "Afgelopen maandag heb ik de eerste training gevolgd in de klas hardlopen voor beginners. Ik vond het erg leuk en heb al veel geleerd!"

februari 2018

Esther: "Beste Dave, Ik vond je begeleiding super en nogmaals hartelijk dank."

Leonora: "It is a very enjoyable course and I always look forward to it every Saturday.. Leonora"

Amy: Hoi Dave, Dankjewel. De trainingen waren leuk en geven motivatie. Dus dat gaat wel de goede kant op! Groet, Amy

Patricia:  Hoi Dave,Ik vond het prettig dat je technieken uitlegde...en hoe dat werkte qua lopen...knieën optillen....strekken tijdens lopen...en ik voelde tegelijkertijd hoe dat weer  werkte op mijn lijf...je bent duidelijk qua opdr achten ...van bank tot bank...de intervallen...prima...en de oefeningen achteraf ook prima..Dat was het...dank je wel!Grtjs Patricia 

mei 2016
Merlien: "Ik ben er zeker de laatste training bij en ga ook gezellig door met Wilbert en hardloopvriend(innen). Met vriendelijke groet 

Merlien Derby"

april 2016
Michaela: "de eerste training was erg leerzaam en de groep heel gezellig. Ik heb een hele goede indruk van Running Holland."

maart 2016
Virginia: "Ik vond het super! Werd er lekker enthousiast van waardoor je al snel te hard wilt gaan. Maar gelukkig werd ik een beetje afgeremd. Hierdoor heb ik de training

met een goed gevoel af kunnen sluiten. "

februari 2016
Barbara Herrmann: "Deze cursus heeft me wel een heleboel informatie over techniek en opbouw geleerd en me over de eerste drempel heen gehaald om zelf te gaan hardlopen. Dus ik ga er zeker met plezier mee door."

Hanny de brouwer: "Ik bedank jullie en Sven erg voor de nieuwe inzichten die ik heb gekregen in de manier van hardlopen. Ik vond het erg leuk en leerzaam!"

Onze cursussen

Marathontraining

Personal training