Hardlopen voor kinderen bij Running Holland

De hardlooptrainingen voor kinderen van Running Holland zijn erg leuk, gevarieerd en erg leerzaam. De hardlooptrainingen zijn bedoeld om beter te leren hardlopen, sterker te worden én om nieuwe vrienden te maken. De trainingen zijn voor kinderen van 6 tot 14 jaar en worden verdeeld over verschillende leeftijdsgroepen. Het hardlopen voor kinderen vanuit Running Holland vindt plaats op woensdagmiddag en zaterdagochtend. Woensdagochtend wordt er gestart vanaf Sport371 (Overtoom 371) en wordt er getraind in het Vondelpark. Zaterdagochtend vindt de start plaats vanaf het Bezoekerscentrum in het Amsterdamse Bos of in het Olympisch Stadion.

Inhoud hardlooptraining voor kinderen

We leren de kinderen over jaagtechnieken van wolven en leeuwen. Wolven putten hun prooi uit en winnen op duurvermogen. Leeuwen zijn gewoon heel snel en hebben veel baat bij een snelle start en topsnelheid. Het idee van onze trainingen is dat kinderen zowel sneller worden op de sprint als op de lange afstand. Beide facetten worden getraind.

De trainingen hardlopen voor kinderen worden geschreven door Dave Baars, afgestudeerd ALO-er en ruim 7 jaar werkzaam geweest als gymleraar op basisscholen in Amsterdam. Dave is verder al sinds 1994 hardlooptrainer en heeft veel ervaring met het geven van hardlooptrainingen aan (jeugd)voetballers (o.a. AFC) en jeugdhockeyers (o.a. Hurley). Alle trainingen zijn zeer gevarieerd, erg leerzaam en gewoon hartstikke leuk.

De trainingen duren ongeveer 75 minuten en worden als volgt opgebouwd:

  • Maximaal 5 minuten warming-up.
  • Spelvormen.
  • Kracht- en coördinatieoefeningen.
  • Spelvormen.
  • Starts, sprints en looptechniek.
  • Duurvermogen (10-15 minuten) in spelvorm in de vorm van intervallen of duurloop.
  • Estafettes of andere wedstrijdvormen. 

Doet het kind aan een spelsport? Train mee met Running Holland.

De trainingsvormen zijn ideaal voor spelsporters (hockey, voetbal, tennis, rugby, volleybal, etc.), omdat er zowel op starten, topsnelheid en duurvermogen getraind wordt.

Ouders trainen tegelijkertijd

Op zaterdagochtend kunnen ouders tegelijkertijd mee trainen met een andere hardloopgroep (met andere ouders en volwassenen). De groep hardlopen met kinderen start tegelijk met de groep voor volwassenen. Ideaal voor ouder en kind. Samen naar de hardlooptraining, traint ieder apart en je bent ongeveer weer gelijk klaar om samen naar huis te gaan. Ouders betalen hiervoor het zelfde bedrag als hun kind in dezelfde periode.

Kosten en aanmelden hardlopen met kinderen

Aanmelden voor de hardlooptrainingen kan per 6 weken. Een tweede kind van hetzelfde gezin betaalt slechts 50%. Ouders met een stadspas betalen ook slechts 50% voor de deelname van hun kind. Kinderen van jaarleden+ kunnen gratis mee hardlopen. Meld je kind sowieso aan voor deze trainingen, dus ook als jaarlid.  

Inschrijven Start datum & tijd Dag Doel Locatie Trainer Kosten
woensdag, 12 april, 2017 - 16:15
Woensdag
sneller worden, meer uithoudingsvermogen en looptechniek
Vondelpark
Dave
€36,00 
zaterdag, 1 april, 2017 - 09:30
Zaterdag
snel en goed leren hardlopen
Amsterdamse Bos of Olympisch Stadion
Sven
€36,02 

woensdag 10-14 jaar, zaterdag 6-12 jaar

de leeftijd van de kinderen op woensdag is tussen de 10 en 14 jaar en de trainingen op zaterdags zijn bedoeld voor kinderen tussen 6 en 12 jaar. 

gelopen records

via deze link vind je een overzicht van de gelopen test kilometers. De records van de kinderen worden bijgehouden en de winnaar mag op de foto.

Later instromen

Wil je later instromen bij een van de hardloopcursussen? Dat kan en wordt ook veel gedaan door andere hardlopers. Je betaalt alleen voor het resterende deel van de hardloopcursus. Stuur een e-mail aan info@RunningHolland.nl als je gebruik wil maken van deze instroommogelijkheid.

Inhalen en trainingsdata

Heb je een hardlooptraining gemist? Dan kun je deze inhalen op een andere dag zolang de hardloopcursus duurt.

De hardloopcursus voor kinderen in het Vondelpark wordt gegevens op de volgende woensdagen:
nieuwe cyclus vanaf   12 april, 19 april, 3 mei, 10, 17 en 24 mei 2017

De nieuwe hardloopcursus voor kinderen in het Olympisch Stadion/Amsterdamse Bos wordt gegevens op de volgende zaterdagen:
nieuwe cyclus: 1 april, 8, 15, 22 en 5  en 12 mei.
huidige cyclus:  11, 18, 4,11, 18 en 25 maart.
De trainingen worden gegeven door Sven of Sten. Via deze link vind je waar de trainingen worden gegeven.

Heb je nog vragen? Neem contact met ons op.

Reactie deelnemers

“Het was leuk om mee te doen zaterdag en Camiel was helemaal enthousiast over de kidstraining. Deze hardlooptrainingen voor kinderen zijn precies wat ze zochtend.”