Hardlopen voor kinderen bij Running Holland

We hebben bij Running Holland 2 loopgroepen voor kinderen. Een groep is voor de jonge jeugd(6-11 jaar) en zij trainen op zaterdagochtend 9.30 uur in het Olympisch Stadion. De andere groep is gericht op sneller worden voor spelsporters. Deze groep (12-16 jaar) traint op dinsdags om 17.00 uur in het Amsterdamse Bos.

De hardlooptrainingen voor kinderen van Running Holland zijn erg leuk, gevarieerd en erg leerzaam. Al sinds 2010 organiseren wij hardlooptrainingen voor kinderen. Meestal starten we weer in april. De hardlooptrainingen zijn speciaal bedoeld voor spelsporters om sneller te worden in hun sport en meer uithoudingsvermogen te krijgen in hun sport zoals voetbal, hockey, rugby, tennis etc. Daarnaast krijgen de kinderen meer plezier in hardlopen en zal het loopgemak verbeteren. Daarnaast zijn kinderen die niet lid zijn van een balsportverening ook van harte welkom. Ook zij zullen betere hardlopers worden. Hardlooptrainingen voor kinderen vanuit Running Holland vinden plaats op dinsdagmiddag, donderdagmiddag en zaterdagochtend. Dinsdagmiddag wordt er getraind in de Bogortuin op het Java eiland, op donderdagmiddag en zaterdagochtend in het Olympisch Stadion.

Inhoud hardlooptraining voor kinderen

We bespreken regelmatig de loopstijlen van beroemde voetballers en linken dat aan hun specifieke acties. Bijvoorbeeld: "Messi heeft een looppas met extreem veel frequentie, daarom kan hij heel goed dribbelen en onverwacht schieten." Of  "Memphis Depay heeft een krachtige en explosieve eerste pas, daarom heeft hij een hele snelle start."  Daarnaast leren we de kinderen over jaagtechnieken van wolven en leeuwen. Wolven putten hun prooi uit en winnen op duurvermogen. Leeuwen zijn gewoon heel snel en hebben veel baat bij een snelle start en topsnelheid. Het idee van onze trainingen is dat kinderen zowel sneller worden op de sprint als op de lange afstand. Beide facetten worden getraind.

De trainingen hardlopen voor kinderen worden gegeven door Dave Baars, afgestudeerd ALO-er en ruim 7 jaar werkzaam geweest als gymleraar op basisscholen in Amsterdam. Dave is verder al sinds 1994 hardlooptrainer en heeft veel ervaring met het geven van hardlooptrainingen aan (jeugd)voetballers (o.a. AFC, De Dijk, Ajax Capetown) en jeugdhockeyers (o.a. Hurley, AMHC Westerpark). Alle trainingen zijn zeer gevarieerd, erg leerzaam en gewoon hartstikke leuk.

De trainingen duren ongeveer 75 minuten en worden als volgt opgebouwd:

  • Maximaal 5 minuten warming-up.
  • Spelvorm
  • Kracht- en coördinatieoefeningen.
  • Spelvorm
  • Starts, sprints en looptechniek.
  • Duurvermogen (10-15 minuten) in spelvorm in de vorm van intervallen of duurloop.
  • Starts, sprints in combinatie met dueleren/wedstrijdjes.

Doet het kind aan een spelsport? Train mee met Running Holland.

De trainingsvormen zijn ideaal voor spelsporters (hockey, voetbal, tennis, rugby, volleybal, etc.), omdat er zowel op starten, topsnelheid en duurvermogen getraind wordt. Oefenvormen met daarin wenden, keren, accelereren, spingen en dueleren worden ook gegeven.

Ouders trainen tegelijkertijd

Later, wanneer de coronacrisis voorbij is, kunnen ouders tegelijkertijd in een volwassenengroep trainen als hun kinderen aan het trainen zijn.

Kosten en aanmelden hardlopen met kinderen

Aanmelden voor de hardlooptrainingen kan per 6 weken. Een tweede kind van hetzelfde gezin betaalt slechts 50%.   

Inschrijven Start datum & tijd Dag Doel Locatie Trainer Kosten
zaterdag, 11 mei, 2024 - 09:30
Zaterdag
sneller worden, meer uithoudingsvermogen en looptechniek
Olympisch Stadion
Sandra
€ 60,01
zaterdag, 2 maart, 2024 - 09:30
Zaterdag
looptrainingen voor kids 6-11 jaar
Olympisch Stadion
Sandra
€ 60,00

leeftijdsgroepen & niveaugroepen

Op zaterdags trainen kinderen tussen 6 en 11 jaar.

gelopen records

via deze link vind je een overzicht van de gelopen test kilometers. De records van de kinderen worden bijgehouden en de winnaar mag op de foto.

Later instromen

Wil je later instromen bij een van de hardloopcursussen? Dat kan en wordt ook veel gedaan door andere hardlopers. Je betaalt alleen voor het resterende deel van de hardloopcursus. Stuur een e-mail aan info@RunningHolland.nl als je gebruik wil maken van deze instroommogelijkheid.

Inhalen en trainingsdata

Heb je een hardlooptraining gemist? Dan kun je deze inhalen op een andere dag zolang de hardloopcursus duurt.

De nieuwe hardloopcursus voor kinderen in het Olympisch Stadion wordt gegeven op de volgende zaterdagen:
volgende cyclus. Zaterdags om 9.30 uur:  11, 18, 25 mei & 1,8 en 15 juni 2024.

Heb je nog vragen? Neem contact met ons op.

Reactie deelnemers

"perfecte combinatie van trainen en fun. En met een supertrainster."

“Het was leuk om mee te doen zaterdag en Camiel was helemaal enthousiast over de kidstraining. Deze hardlooptrainingen voor kinderen zijn precies wat ze zochten.”