4 weekse cursus hardlooptechniek

hardloopschool Running Holland organiseert korte cursussen 'looptechniek' met het doel om je hardlooptechniek aanzienlijk te verbeteren. Je betaalt voor 3 trainingen, terwijl er 4 trainingen worden aangeboden, het komt namelijk wel eens voor dat je een keer niet kunt, zodoende mis je dus geen training.

Deze cursus is een onmisbare investering voor je hardloopcarriere.

Je zal jouw hardlooptechniek verbeteren waardoor je makkelijker, sneller en blessurevrij kan blijven hardlopen.

 • Op zaterdagen om 11.15 uur in het Amsterdamse Bos vanaf het bezoekerscentrum:  De nieuwe cyclus is op de volgende zaterdagen: 21 en 28 september, 5 en 12 oktober 2024 + 1 extra training (trainer Arnoud)
 • op dinsdagen in Amsterdam Oost (Oosterpark en IJburg) op de volgende dinsdagen: 17, 24 september, 1 en 8 oktober. + 1 extra training (trainer Arnoud)
 • Op vrijdagen om 11.15 uur in het Amsterdamse Bos vanaf het bezoekerscentrum:  De nieuwe cyclus is op de volgende vrijdagen: 6,13, 20 en 27 september + 1 extra training (trainer Dave)
 • Op maandagen om 19.45 uur en 18.30 uur op het atletiekbaantje bij voetbalclub Arsenal aan het IJsbaanpad. De volgende cursus is op de volgende maandagen  om 18.30 uur: 2,9, 16 en 30 september (dus geen training op 23 september) +  1 extra training (trainer Dave).
 • Op donderdag om 18.30 uur vanaf Cafe Pompet in het Noorderpark. De volgende cursus is op de volgende data:  5, 12, 19 en 26 september + 1 extra training (trainer Dave).
 • Inclusief een extra training op maandags om 19.45 uur, dinsdags om 18.15 uur, dinsdags om 19.45 uur, woensdags om 9.30 uur, woensdags om 19.15 of  19.45 uur, vrijdagochtend om 9.30 uur of zaterdag om 9.30 uur. Geef bij jouw aanmelding even aan welk moment je als extra training kiest.
 • Kleine groepen
 • Werken in thema’s met veel individuele aanwijzingen
 • Trainingen van toptrainer
 • Korte sessies van maximaal 60 minuten
 • ondersteuning met youtube instructiefilmpjes
 • Inhaalmogelijkheid bij andere groep als je een keer niet kunt
 • Vanaf Arsenal aan IJsbaanpad of vanaf bezoekerscentrum in het Amsterdamse Bos.
 • Kosten 61 euro.

werkwijze aanleren van looptechniek

Tijdens de eerste bijeenkomst wordt er een video-opname gemaakt van jouw looptechniek en wordt ingesproken wat beter of anders kan. Tijdens de tweede en derde bijeenkomst worden er verschillende technieken aangereikt en met veel persoonlijke aanwijzingen. Loopscholingsvormen, techniekoefeningen op de plaats, lopen met accenten en krachtoefeningen worden met elkaar afgewisseld om tot een goed resultaat te komen. Verschillende lopers leren op verschillende manieren, vandaar onze brede methodische aanpak. Aan het eind van elke training wordt een loopprogramma met korte snelle intervallen aangeboden om daarbij het aangeleerde technisch aspect in de praktijk toe te passen en om de verschillende technische accenten in de juiste mate toe te eigenen. Bij de training van week 4 (eventueel week 3) worden opnieuw video-opnames gemaakt om zo zelf het resultaat te kunnen zien.

 1. week 1: video looptechniek. Vooraf korte warming up. lopen over 50 meter met individuele aanwijzingen. techniekoefeingen op de plaats. intervalprogramma 4-6 keer 1' met aandacht voor betreffende techniekaccent.
 2. week 2: korte warming up. Daarna 'lopen met 3 accenten' gericht op 'kort contact' en 'knie-inzet'. Loopscholingsvormen gericht op 'kort grondcontact' en 'knie-inzet'. Intervalprogramma 8-12 keer 30". Na afloop: 'hoe kun je sneller worden?'  'Hoe kun je deze tips gebruiken om sneller te worden'. 
 3. week 3: korte warming up. Daarna aandacht voor accenten 'actieve voetplaatsing' en 'juiste arminzet'. Oefeningen op de plaats gericht op deze accenten. Daarna 4-6 keer 50 meter met individuele techniekaccenten. Intervalprogramma: 7-9 keer 45". Na afloop: 'Wat is een goede ademhalingstechniek?'
 4. week 4: korte warming up. Accenten betreffende de afzet(strekking). Daarna video-opnames met ingesproken verbeterpunten tov week 1. Daarna lopen over 4 keer 50 meter met de verbeterpunten benadrukt. De aangeleerde aspecten worden aan de verschillende deelnemers laten zien. Bevestiging hiervan is een belangrijk aspect in het leerproces. Grondoefeningen. Intervalprogramma met daarin 6-9 keer 1'   

korting, aanmelding en kosten

Wanneer je een tweede keer per week bij ons wilt komen trainen, dan betaal je slechts 50% voor de tweede cursus.
Wellicht kom je in aanmerking voor 30% young professional korting of 50% studentenkorting. Via de volgende link vind je meer informatie over het jaarlidmaatschap.

Inschrijven Start datum & tijd Dag Doel Locatie Trainer Kosten
maandag, 2 september, 2024 - 18:30
Maandag
efficiënter maken looptechniek
Amsterdamse Bos
Dave
€ 61,01
dinsdag, 17 september, 2024 - 19:30
Dinsdag
verbeteren looptechniek
IJburg vanaf Dok48 (haven IJburg)
Arnoud
€ 61,06
maandag, 2 september, 2024 - 19:45
Maandag
verbeteren looptechniek
Amsterdamse Bos
Dave
€ 61,05
dinsdag, 17 september, 2024 - 19:30
Dinsdag
verbeteren looptechniek
Oosterpark vanaf ingang 'Linnaeusstraat'
Arnoud
€ 61,07
donderdag, 5 september, 2024 - 18:30
Donderdag
verbeteren looptechniek
Noorderpark
Dave
€ 61,04
vrijdag, 6 september, 2024 - 11:15
Vrijdag
verbeteren looptechniek
Amsterdamse Bos
Dave
€ 61,02
zaterdag, 21 september, 2024 - 11:15
Zaterdag
verbeteren hardlooptechniek
Amsterdamse Bos
Arnoud
€ 61,03

Meld je ajb uiterlijk 3 dagen vooraf aan voor deze cursussen!

sportmedische keuring

Om gezondheidsrisico's uit te sluiten en om je te helpen gericht te trainen raden we je aan om voordat je aan deze cursus begint een sportmedische keuring te doen. 

Het is niet verplicht om deze keuring te doen.

(op) vakantie of afwezig

je betaalt voor 3 trainingen. We gaan er dus vanuit dat je een keer afwezig bent. We bieden deze trainingen wel aan op 4 achtereenvolgende donderdagen/zaterdagen. Daarnaast zou je ook nog een keer bij een andere cursus een training kunnen komen inhalen. Wij hebben ruim 25 groepen, dus genoeg mogelijkheden om trainingen in te halen.

Deze cursus is inclusief:

 • 4 trainingen op je voorkeursdag
 • + een extra training bij een reguliere trainingsgroep.
 • inhaalmogelijkheden bij de parallelgroep 
 • in week 1: video opname met daarop ingesproken jouw meest opvallende fouten van je eigen looptechniek. (laat vooraf even weten als je geen smartphone hebt)
 • in week 3 (of 4): video opname van je eigen looptechniek met daarin de verbeterde aspecten van je eigen looptechniek.
 • instructie filmpjes (youtube) van de betreffende trainers

Deelname aan deze cursus is op eigen risico. We gaan ervan uit dat u de algemene voorwaarden voor deelname heeft gelezen.

reacties van deelnemers

about trainer Arnoud: "Taking lessons has made things clearer compared to before when they were rather vague. It has made me more conscious in my running, and my performance has been improved. Thanks again."

Wouter: "Dat heeft Arnoud heel goed gedaan. Ik vond de cursus erg goed en leuk, heb er veel van opgestoken.

Bram over trainer Arnoud: "Dank voor de cursus! Zeker veel geleerd mbt hardlopen, dus erg blij ermee."

Mariet: "Dat was heel leuk, gisteren weer hardlopen! Wat doen jullie die lessen toch goed :-)"

Ilona: "in de eerste training al veel gehad aan de tips van Arnoud en heel veel zin om verder aan de slag te gaan."

Daniel: "Heel hartelijk dank voor de training. Ik heb geleerd hoe de schijnbaar kleine accenten een grote impact op mijn lopen hebben. Top."

Marieke: "Mijn conditie is inderdaad nog heel slecht en Arnoud heeft me op het hart gedrukt langzaam op te bouwen om blessures te voorkomen. Hij heeft me ook een trainingsschema voor de komende 4 weken gestuurd. Ben heel erg blij dat ik weer begonnen ben, De training was super, Arnoud heel duidelijk en prettig. De looptraining is een cadeautje voor mezelf ! Echt fijn."

Nicole: "Ik ben erg enthousiast over de loopcursus"

Frank: "En ik geniet echt  van mijn betere looptechniek, ben erg blij dat ik je cursus heb kunnen doen."

Johan & Pauline: "We vonden het super leerzaam en hebben er zeker wat aan, je had een mooie opbouw met voorbeelden waarin we ook resultaat zien uiteindelijk."

Denise: "Het was een heel leuke training!"

Peter: "Vandaag start met techniek cursus, leerzaam en leuk!"

Edward: "Ik vind jullie training super en meld me graag in maart of april (Afhankelijk wanneer jullie het weer geven) mij nog een keer opnieuw aan. Ik denk dat herhaling sowieso hiermee alleen maar nuttig is. Dus bedankt alvast. Ga zo door met de goede trainingen en ik zie jullie graag weer een andere keer. Groet, Edward"

Charlotte: "Het is pas les 1, maar ik heb het idee dat ik al heel veel aan de training van gisterenavond heb gehad. Ik ben er natuurlijk nog lang niet, maar Mark heeft me heel erg geholpen met het voorkomen van die pijn in m’n schenen dus ik ben nu een stuk positiever over het hardlopen."

Hans: "Heb het idee dat techniek zeker aan het verbeteren is en went ook steeds meer. Afgelopen weekend Johan Cruyff run gerend 14k in 1u dus was ik wel tevreden mee."

Lies: "Ik ben in ieder geval súper blij met de techniek opleiding. Marius heeft me heel goed begeleid en hij heeft me hele nuttige tips en persoonlijke aanwijzingen gegeven. Had dit niet willen missen en ik ben blij dat ik op maandag weer met hem meetrain in de 2 sterren groep."

trainer Marius over resultaten: "Iedereen maakt enorme sprongen en het kost me weinig energie. Moet wel bekennen dat er veel trainingseffect is. Maar ook van oud deelnemers hoor ik vaak dat de tips en oefeningen geholpen hebben en ze het toepassen."

Edzard:  "Dankzij jouw trainingen, en met name de twee lessen looptechniek, ben ik veel sneller geworden.
Voor jouw trainingen rende ik:

- Dam tot Damloop 16,1km in 1.16u (4:47 min/km).  Na jouw trainingen rende ik:- Olympisch Stadionloop 10km in 43min (4:18 min/km);"

- Zevenheuvelenloop 15km in 1.06u (4:24 min/km).

Jurriaan: "was zeker leuk en erg nuttig!"

Edzard: "Hi Dave, Bedankt voor de video opname met ingesproken instructies, hier heb ik veel aan. En de eerste training van de korte cursus looptechniek is goed bevallen. Tot woensdag! Groet, Edzard"

Aafke:  "De eerste les is heel goed bevallen en inmiddels hebben we onze feedback ook ontvangen. Voor mij was die heel verrassend, mijn voetplaatsing is te ver voor mijn lichaamszwaartepunt. "

Carry: "Vanmorgen de eerste training bij Marius gehad. En die is weer uitstekend bevallen! Marius neemt ruim de tijd om vragen te beantwoorden en legt de achterliggende theorie helder uit. De oefeningen hebben voor mijn gevoel ook een logische opbouw. En hij maakt op individueel niveau ook heel goed duidelijk waar je verbeterpunten liggen. Kortom ik heb het gevoel dat we in deskundige handen zijn. Verder hebben we een heel leuk clubje deelnemers, waar ook regelmatig gelachen wordt."

Tom: "Dit was de eerste keer dat ik bewust op mijn looptechniek heb getraind. In de 4 lessen ben ik zeker 15 seconden per kilometer harder gaan lopen, met voor mijn gevoel de zelfde inspanning."

 Gerdien: "ik had je nog willen zeggen hoe leuk ik de techniektraining vond. Ook mooi om samen met jou uit vinden wat ik kan doen om mijn techniek te verbeteren: dat we bij "de voet" zouden uitkomen had ik niet verwacht. Samen met je andere aanwijzingen kan ik hier wel een tijd mee vooruit. Hartelijke groet, Gerdine
 Hans: "Het lopen met meer opgeheven kniebeweging gaat goed. Scheelt me nu al een paar per kilometer, zonder dat het me meer inspanning kost.Tot volgende week!    Hans" 

Monique: "Dank voor deze fijne en leerzame cursus! De instructiefilmpjes zijn ook erg duidelijk. Ja mijn looptechniek is zeker verbeterd (benieuwd naar mijn filmpje morgen bij Helen!), al moet het nog een gewoonte worden. Ik ben een beginnend hardloper (nu 4 maanden bezig) en vind het fijn dat ik zo geen slechte gewoontes ga ontwikkelen maar meteen met de juiste houding verder mijn conditie kan opbouwen."

Noor:  "Ha Dave!

Dank voor de nuttige informatie en de filmpjes. Ik vond deze cursus van trainster Helen echt super! Heel concreet, goeie oefeningen en ook de filmpjes zijn een extra plus. Dank!  Groet,  Noor

Yvonnen: "Leuke korte cursus niet te duur met inzichten die er toe doen/ waar je meteen wat mee kan. Echte Eye openers en geen open deuren."3-

Chiel: "De cursus looptechniek van Helen bevalt super goed. Inmiddels heb ik twee trainingen bij Helen gevolgd en zie al veel verbeteringen in mijn techniek. Ook grote complimenten voor de manier van trainen van Helen erg enthousiasmerend:)!"