duurlopen met 'hazen' en drinkposten 2018

as zondag 12 augustus starten we vanwege de warmte een uurtje eerder, dus al om 9.00 uur.

Sinds 2018 ook hazengroepje van 7'15" per kilometer!

Running Holland organiseert gezamenlijke duurlopen met 'haas' op zondagochtend.

aanmelden en betalen

Inschrijven Start datum & tijd Dag Doel Locatie Trainer Kosten
zondag, 12 augustus, 2018 - 09:00
Zondag
najaarsmarathon of DtDloop, 21,1 km Amsterdam
Durgerdam, parkeerplaats bij windmolen
9 verschillende hazengroepjes
€5,00 
zondag, 26 augustus, 2018 - 10:00
Zondag
najaarsmarathon of Dtdamloop, 21,1 km Amsterdam
langs de Amstel (beneden bij Rozenoordbrug, naast bereden politie)
9 verschillende hazen
€5,00 
zondag, 16 september, 2018 - 10:00
Zondag
najaarsmarthon, Dtdamloop of 21,1 km Amsterdam
langs de Amstel
9 verschillende hazengroepjes
€5,00 
zondag, 7 oktober, 2018 - 10:00
Zondag
najaarsmarathon, Dtdamloop of 21,1 km Amsterdam
Amsterdamse Bos
9 verschillende hazengroepjes
€5,00 
zondag, 12 augustus, 2018 - 10:00
Zondag
najaarsmarathon, Dt damloop of 21,1 km Amsterdam
divers
8 verschillende hazengroepjes
€16,00 

De hazen lopen op een constante snelheid, je hoeft dus alleen maar te volgen. Dit is zeer nuttig voor hardlopers die trainen voor een marathon of in voorbereiding zijn op de Dam tot damloop. Elke 4-5 km wordt er een drankpost gepasseerd.

tijdstip en data

De start is 10.00 uur maar bij hoge verwachte temperaturen (boven 26 graden) starten we mogelijk om 9.00 uur. 12 augustus starten we daarom om 9.00 uur

Op de volgende data worden de volgende afstanden gelopen.

zondag 12 augustus 2018 om 10 uur. Max. 2 uur. Locatie: rondom Durgerdam. De startplaats is de parkeerplaats aan het einde van het dorp ter hoogte van de windmolen. Deze parkeerplaats is gelegen aan de Durgerdammergouw, op 30 meter van de Uitdammerdijk. Google maps geeft als dichtsbijzijnd adres: Durgerdammergouw 49, 1026 CN. De rondjes die deze dag gelopen worden zijn 7 km, 4 km en 4 km (zie deze link).
zondag 26 augustus 2018 om 10 uur. Max. 2,5 uur. Locatie: Amstelgebied op het marathonparcours van de Amsterdam marathon. De startplaats is de parkeerplaats langs de Amstel net voorbij de Rozenoordbrug. Vanuit de richting Amsterdam. Via de Rivierenbuurt over de Utrechtsebrug. Direct na de Utrechtsebrug rechtsaf naar beneden. Beneden bij de Amstel linksaf. Langs de roeiverenigingen, direct na het viaduct van de ring A-10 zuid linksaf. Daar is de parkeerplaats. Vanaf station RAI met de fiets: Ten zuiden van het station RAI linksaf voor het Amstelpark omhoog de Rozenoordbrug(over de Amstel) op. Direct na de Rozenoordbrug rechtsaf naar beneden. Daar is de parkeerplaats langs de Amstel. Dichtsbijzijnd adres: Ouderkerkerdijk 150. De rondjes die worden gelopen zijn 7,2 km, 4 km en 2,2 km lang.
zondag 16 september 2018 om 10 uur. Max. 3 uur Locatie: Amstelgebied op het marathonparcours van de Amsterdam marathon. De startplaats is de parkeerplaats langs de Amstel net voorbij de Rozenoordbrug. Vanuit de richting Amsterdam. Via de Rivierenbuurt over de Utrechtsebrug. Direct na de Utrechtsebrug rechtsaf naar beneden. Beneden bij de Amstel linksaf. Langs de roeiverenigingen, direct na het viaduct van de ring A-10 zuid linksaf. Daar is de parkeerplaats. Vanaf station RAI met de fiets: Ten zuiden van het station RAI linksaf voor het Amstelpark omhoog de Rozenoordbrug(over de Amstel) op. Direct na de Rozenoordbrug rechtsaf naar beneden. Daar is de parkeerplaats langs de Amstel. Dichtsbijzijnd adres: Ouderkerkerdijk 150. De rondjes die deze dag gelopen worden zijn 4 km (met bruggen), 7 km en 4 km(met bruggen) lang.
zondag 7 oktober 2018 om 10 uur. Max. 3 uur Locatie: Amsterdamse Bos vanaf de kop van de bosbaan. De rondjes die gelopen worden zijn 6,2 en 6 km lang.

Bij een verwachte maximale middagtemperatuur van boven de 26 graden, zou er om 9.00 uur gestart kunnen worden. Naast drankposten staan er dan ook bakken met ijswater en sponzen klaar om jezelf te koelen. 

drankpost

Wij bieden water en isotone sportdrank aan. Voor elke deelnemer is er minimaal een flesje (0,5 liter) water en een flesje (0,5 liter) isotone sportdrank beschikbaar. Bij deze drankpost kan ook je eigen drankje worden geplaatst en wordt op een aparte tafel geplaatst. Dit drankje kun je vooraf door de organisatie laten neerzetten op de drankpost. Je kan je drankje herkenbaar maken door er bijvoorbeeld een tape op te plakken waar je naam op staat.

Bardame Sandra verzorgt de drankjes. Blijf bij de drankposten bij voorkeur niet stilstaan, maar probeer en leer hardlopende te drinken. Als je dat oefent lukt het vast ook tijdens de marathon of de andere wedstrijd en dat is erg gunstig.

Gelletjes en energiebars te koop

Bij de drankpost zijn ook gelletjes(Torq en Powerbar) te koop. De meeste gelletjes kosten 2 euro. Die van powerbar zijn 2,19 euro. Heb je geen geld bij je, laat dan je naam en emailadres even door Sandra noteren en mail ons dezelfde dag nog even om ons IBAN te vragen. De powerbars(protein bars van Powerbar) zijn heerlijk voor na afloop en kosten 2,25 euro. Deze gelletjes en powerbars worden stardaard bij sport371 verkocht.

verschillende rondjes

er worden op het parcours verschillende rondjes van verschillende afstanden gelopen. De drankpost wordt dus meerdere keren gepaseerd. Om deze reden kunnen alle niveau's meedoen aan deze duurlopen. Je kan namelijk uitstappen wanneer je wilt.

uitstappen wanneer je wilt

degenen die trainen in voorbereiding op de Dam tot damloop lopen uiteraard een kortere afstand dan de hardlopers die trainen voor een najaarsmarathon. Er zijn veel verschillende momenten waarop je uit kan stappen omdat er verschillende rondjes worden gelopen.

liever geen oortjes in

we vinden het niet gepast om met oortjes in te lopen. Zonder oortjes lopen is veiliger en leuker!

verantwoorde opbouw duurlopen

wij raden aan niet meer dan 10 minuten langer te lopen dan de langste duurloop van de afgelopen maand. Heb je al ruim anderhalf uur in de benen, dan kun je 15 minuten extra lopen in de komende duurloop. Omdat er verschillende rondjes gelopen worden, kun je dus op elke gewenst punt stoppen. Twijfel je na het raadplegen van deze tabel over de snelheid/intensiteit waarin je het beste kan lopen, laat het ons dan weten. We geven je graag advies.

eindtijd

marathon

 eindtijd

Damloop

(16,1 km)

 adviessnelheid

duurtraining. 

20-31 km

km/uur

12 augustus

Durgerdam

26 augusutus

 Amstel

 16 september

Amstel

7 oktober

Amsterdamse Bos

 3 uur

(4'16"/km)

 1u12"

(4'30"/km)

 5' per km  12  Haas Patrick   Haas Marcus  Haas Marcus 
& Maurik
 Haas MarcusPatrick
 3u10'

(4'30"/km)

 1u16"

(4'45"/km)

5'15" per km   11,5  Haas    Haas Maurik  Haas Frank & Lieke Haas  Nathan
 3u20'

(4'45"/km)

 1u20'

(5'/km)

 5'30" per km  10,9  Haas  Dave  Haas Nathan

Haas Nathan

 Haas Rian & Lea
 3u35'

(5'07"/km)

 1u26'

5'22"/km

 5'45" per km  10.4  Haas Erwin  Haas Erwin Haas Erwin &
Geart Jan
Haas Erwin & Maarten
 3u45'

(5'20"/km)

 1u30"

(5'34"/km)

 6' per km  10  Haas Annet  Haas Loek  Haas Loek & Dave Haas  Martin
 4 uur

(5'42"/km)

 1u36'

(6'/km)

 6'15" per km  9,7  Haas Petra  Haas Dave  Haas Annet & Saskia  Haas Annet
 4u15'

(6'2"/km)

 1u42'

(6'15")

 6'30" per km  9,2  Haas Vincent  Haas Vincent  Haas Vincent  Haas Vincent & Dave
 4u30'

(6'25"/km)

 1u48'

(6'45"/km)

 7' per km  8.8  Haas Frans  Haas Frans  Haas Frans & Pien  Haas Lilian
4u38' 1u51' 7'15" per km 8,4 Haas Irene Haas Irene & Pien Haas Irene & Pien Haas Irene & Pien

Wij hebben hartslagmeters te leen. Wil je er een lenen tijdens een lange duurloop op zondagaochtend, laat het ons dan wetenhardlopers die trainen voor de Dam tot damloop hoeven in de training niet langer te lopen dan 1u30'-1u45'.Dat is ook de reden waarom ze relatief sneller kunnen trainen dan marathonlopers, marathonlopers moeten immers ook langer trainen.

Een exactere aanduiding van een goede trainingssnelheid/intensiteit kan gegeven worden aan de hand van een hartfrequentie(HF), deze HF kan gecontroleerd worden met een hartslagmeter. Na het doen van een test kan de anaerobe drempel/omslagpunt worden bepaald. Wij adviseren hardlopers die trainen voor de Dam tot damloop ongeveer 30 slagen onder hun anaerobe drempel te trainen tijdens lange duurlopen. We raden marathonlopers aan hun lange duurlopen te doen op een intensiteit van 40-50 slagen onder de anaerobe drempel.Marijn Muhlenbruch: "ik werd gedwongen om echt rustig hard te lopen, daarom hield ik het veel langer vol. Wat een uitvinding dat lopen met hazen."

reacties deelnemers

Ilona:  "Hee Dave, Wat ontzettend goed georganiseerd en bedacht door je en wat was het leuk.

HEEL HARTELIJK BEDANKT voor alles!!!  Ilona" 

Paul: Ha Dave, Dank je wel voor de prachtige training van vandaag.

Steven Hendriks: "Mij is de training heel goed bevallen. Goed georganiseerd, mooie omgeving en heerlijk weer natuurlijk. De 16km ging ook erg makkelijk. Tot woensdag, Groeten, Steven"

Laurien Waaijer uit Amsterdam: het was superleuk weer vandaag. Hartelijk dank.

Vincent Jongepier uit Amsterdam:complimenten voor de organisatie en vooral het ijswater en sponzen waren welkom gisteren(34 graden Celcius, zondag 19 augsutsus 2012).

Jan Berkhout uit Amsterdam: Het was een groot succes (zondag 19 augsutsus 2012) ondanks de warmte. Door de ijsblokjes, sponzen en vele drankjes was het goed uit te houden.

Arjan van Andel: "het was fantastisch om zo lange duurlopen te doen. Mooie rondjes en je kon makkelijk en vaak drinken. Ook erg gezellig om in groepjes te lopen. Running Holland, Bedankt voor deze mogelijkheid om zo voor de marathon te trainen.

Rob Dorr uit Amsterdam: "tijdens deze duurlopen vliegt de tijd voorbij. Je klets even met een paar leuke meiden en voor je het weet heb je twee uur gelopen. Erg goed dat jullie dit organiseren"

Philine Hofman uit Amsterdam: "Echt fijn die gezamenlijke duurlopen, wederom bedankt voor de organisatie."

Onze cursussen

Marathontraining

Personal training