prive Opleiding tot hardlooptrainer
Hardloopschool Running Holland biedt naast de regulieren opleiding tot hardlooptrainer ook de mogelijkheid aan om een prive opleiding tot hardlooptrainer te volgen. Door veel stage te lopen bij een van de groepen van de docenten en met veel contact direct na afloop van deze stagemomenten leer je en ervaar je wat het is om training te geven aan een groep recreatieve hardlopers . Na deze opleiding ben je in staat om zelfstandig looptraining te geven in het park, bos of op de atletiekbaan.
Het is ook een goede basis als je als looptrainer nog verder wilt ontwikkelen. Deze opleiding kun je doen bij een van de docenten Dave Baars of Wouter Dijkshoorn. De kosten voor deze priveopleiding bedragen 1500 euro. Leden van Running Holland krijgen 100 euro korting. Je kunt je aanmelden voor deze opleiding door een email te sturen aan Running Holland via info@runningholland.nl.
Deze opleiding wordt erkend door de Atletiek Unie. Na afronding van deze opleiding kunnen deelnemers een praktijkexamen doen voor het diploma Basis Looptrainer 3 van de Atletiek Unie.
Wat zijn de voordelen van deze priveopleiding tov reguliere opleiding?:
- De dagen die je meeloopt en stage loopt zijn flexibel. Totaal ben je 14 keer tijdens een hardlooptraining aanwezig en geef je minimaal 12 keer een onderdeel van de training.
- Mogelijkheid om stage te lopen op maandags 19.45 uur, dinsdag om 18.15 uur, dinsdags om 19.45 uur, woensdagochtend om 9.30 uur, donderdagochtend om 9.30 uur, woensdags om 18.15 uur en woensdags om 19.45 uur, vrijdags om 9.30 uur en zaterdags om 9.30 uur.
- De stagemomenten kunnen per week wisselen op verzoek van de cursist. Een cursist met onregelmatige werktijden heeft hier dus voordeel van.
- Er is veel '1 op 1' contact met de betreffende docent.
- Na elk stagemoment wordt er gedurende minimaal 20 minuten nagesproken en de gegeven training nabesproken.
- Er is de mogelijkheid om bij 2 groepen in de avond mee te lopen. We hebben op dinsdag- en woensdagavond zowel om 18.15 uur als om 19.45 uur groepen. Zo'n avond ziet er dan als volgt uit:
17.50 uur: voorbespreken
18.15 uur: start groep 1
19.40 uur: kort nabespreken
19.45 uur: start groep 2
21.15 uur-21.40 uur: nabespreken gegeven trainingsonderdeel
Wat wordt er van je verwacht en wat is de werkwijze?:
- Voor elk stagemoment lees je het betreffende hoofdstuk van het boek. Dit boek is geschreven door de docenten in begrijpelijke taal en is natuurlijk erg interessant.
- Je maakt een trainingsvoorbereiding waar het betreffende onderwerp (hoofdstuk van het boek) in is verwerkt. Zo leer je de theorie direct in de praktijk te gebruiken.
- Direct na een stagemoment is er overleg (feedback) over het gegeven trainingsonderdeel.
- Direct na een stagemoment is er overleg over het betreffende onderwerp(hoofdstuk van het boek) waar tijdens de training de nadruk op ligt.
- Na afloop ontvang je per email geschreven feedback over het gegeven onderdeel per email toegestuurd in je persoonlijke document en wordt jouw kwaliteitenformulier bijgwerkt toegestuurd.
- Er zijn 7 verschillende opdrachten verdeeld die over de opleidingsperiode die gemaakt dienen te worden.
onderwerpen
dag 1
Theorie: Trainerskwaliteiten en trainingszones.
Praktijk: Training geven aan beginners. Hoe is een training voor beginners opgebouwd en welke aspecten zijn van belang? Op welke manier leer je beginners hardlopen met een glimlach en hoe kunnen ze blessures voorkomen.
dag 2
Theorie: Looptechniek
praktijk: hoe wordt hardlooptrechniek gegeven in een hardlooptraining
dag 3
theorie: didactiek en organisatie
Praktijk: hoe zorg je ervoor dat een boodschap daadwerkelijk aankomt en blijft hangen bij de hardlopers van de groep.
Hoe organiseer je de verschillende onderdelen van de hardlooptraining
dag 4
theorie: hoe leer je looptechniek aan verschillende doelgroepen?
Praktijk: Techniektraining door één van de docenten en training geven aan elkaar met video-opnamen.
dag 5
Praktijk: Hartslagmeting en uitvoeren VIAD-test.
Theorie: Wat is het idee achter trainen met een hartslagmeter? Wat kun je ermee?
dag 6
Praktijk: hoe kun je het fysiologie op een goede manier gebruiken tijdens een hardlooptraining. Vertel je deze informatie ook aan de hardlopers van je groep?
Theorie: Fysiologie.
dag 7
Praktijk: Is het programma onderbouwd? Wat is de gedachte achter het programma dat je geeft.
Theorie: Trainingsleer.
dag 8
Praktijk: Krachtoefeningen, coördinatieoefeningen, rekoefeningen en losmakende oefeningen. Training geven aan elkaar met video-opnamen.
Theorie: Anatomie, wat is de functie van bepaalde spieren en botstructuren tijdens hardlopen? Hoe werken deze spieren en gewrichten in samenhang met elkaar tijdens hardlopen. Bekijken video-opnamen.
dag 9
Praktijk: Hoe is de onderbouwing van het programma? Wat is de gedachte van het programma. Wat wil je ermee bereiken?
Theorie: Sneller worden, vooruitgang boeken. Hoe bouw je een trainingsperiode op voor een bepaalde doelgroep en welke programma’s hebben welk doel?
dag 10
Praktijk: training geven aan de groep
Theorie: Hoe maak je een trainingsschema? Theorie na afloop is 60 minuten.
dag 11
Praktijk: Specifieke oefeningen om bepaalde loopblessures te voorkomen.
Theorie: Blessurepreventie. Wat is de taak van de hardlooptrainer?
dag 12
Praktijk: Op welke manieren moet je als trainer aandacht hebben voor de veiligheid van de groep. Wat doe je in welke situaties?
Theorie: Veiligheid en gezondheid deelnemers.
dag 13
Praktijk: training geven aan de groep
Theorie: Bespreken zelfgemaakte trainingsschema. Theorie na afloop is 60 minuten.
dag 14
Praktijk: training geven aan de groep
Theorie: Gekozen onderwerp door de deelnemer.
Tevens wordt er, indien er behoefte aan is, in overleg een extra avond gepland waarin reanimatietraining wordt aangeboden.
aanmelden
aanmelden kan door een email te sturen aan info@runningholland.nl onderwerp 'prive opleiding'
reacties van deelnemers
"Ben heel blij met mijn keus om de privé-opleiding voor hardlooptrainer bij Running Holland in Amsterdam te volgen. Vooral om de combinatie van gedegen theorie en veel praktijk. Veeleisende en intensieve opleiding. Running Holland verwacht een open en leergierige houding van de trainers-to-be, en dat is alleen maar heel goed. Waardeer ook zeer de goede begeleiding van docent David Baars, ook de altijd rake feedback. Running Holland heeft met 30 loopgroepen veel ervaring met lopers van alle niveaus en met uiteenlopende ambities, dat weerspiegelt zich in de opleiding. Raad de opleiding dan ook van harte aan iedereen met trainingsambities aan!
Nicole Janssen, Den Haag"