Over de docenten

Dave Baars

Dave Baars heeft veel ervaring met het geven van trainingen in het park. Sinds 1995 is hij hardlooptrainer en oprichter van hardloopschool Running Holland. Vele Amsterdammers hebben bij hem technisch goed leren lopen met een glimlach op het gezicht. Zijn kwaliteiten als trainer zijn onder andere het rekening houden met niveauverschillen binnen een groep hardlopers, het aanleren van technisch hardlopen aan recreatieve hardlopers, het organiseren van trainingen in een (druk) park, het concretiseren van blessurepreventie tijdens begeleiding van hardlopers en het sneller maken van recreatieve hardlopers. Dave Baars was Docent 'running' and 'athletics' aan de opleiding ISMB (International Sports, Management and Business) aan de hogeschool van Amsterdam.

Wouter Dijkshoorn

Wouter Dijkshoorn is ervaren (hardloop)trainer en ervaren in het persoonlijk begeleiden van (tri)atleten naar een hoger niveau. Hij is afgestudeerd fysiotherapeut, bewegingswetenschapper en docent. Hij heeft zich gespecialiseerd in de richtingen inspanningsfysiologie en voeding. De wetenschap brengt hij op interactieve wijze in de praktijk tijdens trainingen, clinics, workshops en opleidingen. Naast de inhoud besteedt hij aandacht aan groepsprocessen met als doel een prettige en effectieve leersituatie te creëren. Buiten de sportpraktijk is Wouter part time werkzaam bij het AMC als docent bij de huisartsopleiding. Privé is Wouter ook zeer sportief door als top triatleet op het hoogste niveau in Nederland mee te doen (eredivisie bij zijn club De Dolfijn).

Wim Schoots

Wim was tot en met 2017 docent van deze opleiding en is mede auteur van het opleidingsboek.

Wim Schoots is een ervaren clubtrainer en voormalig technisch coördinator van Atletiekvereniging Phanos. Sinds 1994 geeft hij training aan jeugdigen en volwassenen. Zijn loopgroep is één van de betere loopgroepen van Nederland en telt een aantal talentvolle jonge lopers van nationaal niveau. Zijn specialismen zijn het langdurig begeleiden van (hardloop)talent naar een hoger niveau, blessurepreventie, looptechniek en specifieke krachttraining voor hardlopers. Wim heeft zeer veel nuttige hardloopkennis die heel erg handig is voor beginnende hardlooptrainers.

Michiel Hulleman

Michiel is als specialisisch docent betrokken bij de opleiding en is mede auteur van het opleidingsboek

Michiel Hulleman is de medische specialist en de bewegingswetenschapper en heeft de specifieke kennis van fysiologie, anatomie, trainingsleer en hartslagmetertests die voor hardlopen van belang is. Zijn afstudeeronderzoek voor zijn studie bewegingswetenschappen heeft als onderwerp 'efficientie van de trainingsprogramma's' voor midden- en langeafstandlopers.
De drie cursusleiders hebben samen de praktische ervaring en de theoretische kennis die je als hardlooptrainer graag wilt hebben. 

Deelnemers geven tijdens deze opleiding veel training. Deze trainingen worden direct daarna besproken en van feedback voorzien. Een van de manieren waarop feedback wordt gegeven is via beelden van opnames van een videocamera. Voorafgaande aan de cursusdagen kan onder leiding van één van de cursusleiders een half uur worden gewerkt aan eigen vaardigheid(looptechniek). Gedurende de cursus ontwikkelt een deelnemer zich in de verschillende onderdelen van het training geven. Wanneer een deelnemer aan het einde van de cursus voldoende kwaliteiten heeft getoond ontvangt zij/hij een diploma. Met dit diploma kunnen hardlooptrainers zich voor ongeveer 70 euro per jaar verzekeren. Hiermee ben je tegen aansprakelijkheid verzekerd tijdens het zelfstandig training geven aan loopgroepen.

 

Opleiding tot hardlooptrainer