De organisatie heeft woensdagavond 30 september besloten om naast de 10 km ook de marathon niet door te laten gaan op zondag 1 november. We vinden de maximale groepsgrootte van 40 personen te klein in vergelijking met de inzet van de vrijwilligers. We vinden het erg spijtig dat we de inschrijvers ook deze laatste kans op het lopen van een najaarsmarathon moeten ontnemen. Zie deze link voor alle informatie en restitutie.

Running Holland organiseert op zondag 1 november een marathon. Dit speciaal voor marathonlopers die hun eigen marathon door de coronacrisis niet hebben kunnen lopen. Grote marathons als 'Berlijn', 'Amsterdam' en 'New York' gaan dit jaar 2020 niet door, daarom organiseren wij op kleine schaal de 'New York marathon' in Amsterdam. We houden op vele fronten rekening met de coronacrsisis en organiseren dit op een veilige, kleinschalige en knusse manier.

parcours New York marathon in Amsterdam

Het parcours bestaat uit het 4 maal lopen van een parcours van 10 kilometer. Tot slot volgt er nog een kleine lus van 2,2 km. Op dit parcours bevinden zich 2 verzorgingsposten. Klik hier voor een plattegrond van dit parcours van 42,195 kilometer.

verzoring & begeleiding & eigen drankjes

Elke 5 kilometer passeer je een verzorgingspost. Daar zijn flesjes sportdranken, water, icetea, energiebars, banaan, EHBO post, ... aanwezig. Een ronde bestaat  uit 10 kilometer. Eigen drankjes kunnen worden meegenomen en vooraf worden afgegeven aan de organisatie. De organisatie plaatst deze drankjes op de tafels van de verzorgingspost. Schrijf duidelijk jouw naam, startnummer en kilometerpunt op deze flesjes.

startgebied en veiligheid

Om veiligheid te garanderen wordt er in kleine startgroepen (waves) van maximaal 20 personen gestart. In het startvak wordt afstand gehouden. Deelnemers starten vanaf hun eigen stip. De stippen staan op een afstand van 1.5 meter van elkaar. Zie dit overzicht voor de startgroepen:
11.00 uur: wave 1 marathon
11.05 uur: wave 2 marathon
11.10 uur: wave 3 marathon
11.15 uur: wave 4 marathon
11.20 uur: wave 5 (laatste groep)
11.20 uur: wave 1 10 kilometer.
11.25 uur: wave 2 10 kilometer

Aanmelden afstanden 42,195 km en 10 km

Aanmelden voor deze marathon kan op de volgende manier. Doe een betaling via onderstaande webshop en mail ons daarnaast jouw gegevens. Doe dat via dit online aanmeldformulier.

De kosten voor de hele marathon bedragen 25 euro. Doe je mee aan een van de 10 km afstanden, dan bedragen de kosten 9 euro.

10 km race gaat niet door

Helaas hebben we ervoor gekozen om de 10 kilometer race van zondag 1 november niet door te laten gaan. Dit ivm het snel stijgend aantal coronabesmettingen in Nederland en Amsterdam. Zie deze link voor alle informatie en restitutie.

Inschrijven Start datum & tijd Dag Doel Locatie Trainer Kosten
zondag, 1 november, 2020 - 23:30
Zondag
deelname marathon
Amsterdamse Bos?
inclusief begeleiding en aanmoedigingen
€ 25,00

voorbereiding & training

We vinden het heel erg belangrijk dat jij je goed voorbereid op de afstand van de marathon. Zonder goede voorbereiding een marathon lopen is zeer blessuregevoelig en kan gevaarlijk zijn. Grote problemen kunnen ontstaan in de laatste 12 kilometers. Problemen als uitgedroogd zijn, oververhitting, spierkramp, hartproblemen, hyponatremia komen geregeld voor wanneer er niet goed wordt voorbereid en wordt getraind. We raden daarom aan om enkele maanden voor de start van marathon een sportarts te raadplegen. Verder raden we aan om goed te trainen zodat de marathon zonder problemen kan worden gelopen. We raden oa aan om mee te doen aan onze duurlopen met hazen, dan kunnen we ook meteen kennis maken. Verder raden we Run8.nl aan. Dat is een complete begeleiding met 60 video's waarbij alle marathonvraagstukken worden beantwoord. Klik hieronder voor meer informatie over:


Organisatie

De organisatie wordt gedaan door hardloopschool Running Holland en wordt gedaan door Dave Baars, Frank Aarts, Nienke Slobbe, Sandra Kerstens en Gerben Nieuwland.

De volgende personen houden zich bezig met:
Dave: contact deelnemers, website, planning (Dave is te bereiken via dave@runningholland.nl of via 06-83233546)
Frank: parcours, prijsuitreiking
Nienke: merchandise, communicatie (kalenders, social media etc), vrijwilligers
Sandra: tijdwaarnemening, veiligheid tav Corona (Sandra is te bereiken via sandra.kerstens@hotmail.com)
Gerben: catering, vergunning