Tips lopen op vakantie                                                   

(geschreven door Nicolet Bouma)

De zomer komt er weer aan en dus ook de vakanties. De meeste mensen stoppen tijdens hun vakantie met trainen terwijl lopen in een ander land juist erg leuk kan zijn. Daarnaast heb je minder last van overtollige kilo's na je vakantie en is je conditie nog steeds op peil. Genoeg redenen dus om deze vakantie je hardloopschoenen in je koffer te gooien. 

stewardes
 

Ik reis als stewardess de hele wereld over en loop dus regelmatig in het buitenland. Dave heeft me daarom gevraagd om wat tips met jullie te delen zodat ook jij gemotiveerd bent om straks al harlopend een nieuwe omgeving te ontdekken. 

running apps

 Ten eerste gebruik ik vaak de gratis app Imagine Run in het buitenland. In deze app kun je invoeren hoeveel kilometer je wilt gaan lopen en de app laat vervolgens drie verschillende routes zien. Voor het uitzetten van de route is verbinding met internet nodig maar daarna kun je de route offline volgen. Een handige app dus als je in een totaal nieuwe omgeving verblijft. 

routes in het buitenland

 Als ik geen zin heb in een speciale route check ik vaak of er een park of boulevard in de buurt van mijn hotel zit. In een park kun je makkelijk vaste rondjes rennen en afwisselen door af en toe de andere richting op te lopen. Op een boulevard of langs het strand is het gemakkelijk om een aantal kilometer heen te lopen over de boulevard en vervolgens dezelfde route weer terug te gaan via het strand. Ook kun je via Facebook of Instagram checken of er een loopgroep zit in de buurt van je accommodatie. Vooral in de grote steden zijn er groepen te vinden die op een vaste dag trainen en het leuk vinden als je een keer met ze meetraint. Zo zie je gelijk wat van de stad zonder dat je op de route hoeft te letten en krijg je vaak ook leuke tips van de locals. 

hardlopen in de ochtend of avond

 Nog een ander tip is om s'ochtends vroeg of rond zonsondergang te gaan lopen. Ik loop het liefste altijd zo vroeg mogelijk omdat het dan nog lekker rustig is in de stad of langs de boulevard. Ook zijn de temperaturen nog wat aangenamer dan later op de ochtend en de rest van de dag.Daarnaast heb jij al lekker je workout erop zitten terwijl de rest van je reisgezelschap net wakker wordt. Zo kun je daarna gelijk aanschuiven aan het ontbijt.Je kunt ook kiezen voor zonsondergang maar vaak is het lastig om, na een hele dag op het strand liggen, je nog te motiveren om een rondje te gaan rennen. Helemaal als de rest al aan het bier of de cocktails zijn begonnen. 

samen hardlopen

 Probeer ook je mede reizigers te motiveren om met je mee te gaan voor een rondje. Samen lopen is gezelliger en het is bovendien makkelijker om je aan de afspraak te houden als s'ochtend vroeg je wekker gaat. Mocht je met kinderen op vakantie zijn dan vinden die het misschien wel leuk om op de fiets met je mee te gaan. Tenslotte hou je niet te strak aan een schema op vakantie. Ga vooral lopen om de nieuwe omgeving te ontdekken en focus niet op snelheid of afstand. Als het lukt om twee keer per week te lopen op vakantie hou je je conditie op peil en kun je na de zomer weer vol aan de bak bij de trainingen van Running Holland.  Nicolet Bouma  Interessant? Bekijk ook eens ons YouTube kanaal of lees onze andere blogs