trailrunning vakantie Baskenland Zumaia, Lekeitio, San Sebastian 2024

Running Holland organiseert in mei 2024 een trailvakantie in Baskenland. Dagelijks doen we andere routes dan in 2023 en verblijven in andere plaatsen. San Sebastian herhalen we als verblijfplaats omdat het daar super mooi was. We lopen dagelijks trails van 2-3 uur en in de middag en avond ben je vrij om te doen wat je wilt.

vrij in middag en avond

De trainingen starten 9.30 uur in de ochtend en daarom zijn we in het begin van de middag weer in het hotel. Na een warme douche en heerlijke lunch op een van de vele terrasjes ga je in de middag genieten van het prachtige land. Met de mooiste dorpjes, uitzichten, haventjes en stranden is Baskenland echt de mooiste plek van Spanje. In de middag is er geen georganiseerd programma.

hardloopprogramma hardloopvakantie Baskenland

  • woensdag 15 mei 2024: verkenningstrail 10-17 km rondom Zumaia
  • donderdag 16 mei 2024 9.30 uur: etappe Zarautz-Zumaia
  • vrijdag 17 mei 2024 9.30 uur: etappe Leketio-Ea
  • zaterdag 18 mei 2024 9.30 uur: etappe Ea-Ea (2 lussen)
  • zondag 19 mei 2024 9.30 uur: etappe rondom San Sebastian
  • maandag 20 mei 2024 9 uur: trail rondom San Sebastian

Van woensdag 15 mei tot en met vrijdag 17 mei verblijven we in Zumaia. Van vrijdag 17 mei tm zondag 19 mei verblijven we in Lekeitio en daarna nog 1 nacht in San Sebastian. Wil je langer blijven of eerder aankomen, laat het ons weten, dan brengen we je in contact met onze hotels.

De planning van hierboven is een planning en er zijn nog wijzigingen mogelijk.

begeleidingsteam en trail trainingen

Er gaan twee trainers (Dave Baars + Sandra) mee die afwisselend de verschillende niveaugroepen begeleiden. Daarnaast kun je gebruikmaken van de service van een fysiotherapeut. We kiezen voor twee trainers zodat we makkelijk in 2 niveaugroepen kunnen trailen. Deelnemers kunnen daarom per dag laten kiezen om een kortere trail (10-15 km) of langere trail (15-20 km) te doen. Per dag kun je dus een keuze maken voor meer of minder. De trainers zijn geen reisbegeleiders! We zijn een hardloopschool en organiseren eventueel wel vervoer van en naar de trainingen. We proberen zo min mogelijk te reizen en doen daarom routes vanaf de verblijfplaats of we eindigen bij de verblijfplaats.  Wij organiseren al sinds 2007 jaarlijks hardloopvakanties en in 2023 voor het eerst in Baskenland. In 2020 waren we voor een trailvakantie in Zuid Afrika en gaan in 2024 nogmaals naar Zuid Afrika. De trailvakantie in Baskenland in 2023 was een groot succes met 25 personen en heel veel enthousiastme over de te lopen routes en verblijfplaatsen. De trainers zijn zeer ervaren met coachen van hardlopers en krijgen veel complimenten.

hotels in Zumaia, Leketio en San Sebastian

We verblijven gedurende deze periode in de volgende hotels/pensions/appartementen:

  • In Zumaia verblijven we in Talasoterapia Zelai (woensdag-vrijdag)
  • In Lekeitio verblijven we in Silken Palacio Uribarren. (vrijdag-zondag)
  • In San Sebastian verblijven we in ....nog onbekend... (zondag-maandag)

foto's: etappe dag 2 trailvakantie 2023 bovenaan etappe 1 2023

met trein of met de auto

We moedigen aan om met de trein of auto naar Baskenland te gaan. Een aantal vliegen met KLM. Laat ons vooral even weten hoe je afreist.

kosten & aanmelden

De kosten voor deze hardloopvakantie in Baskenland bedragen ongeveer 699 euro.

 De hierboven genoemde prijs is een indicatie en wijkt wellicht een beetje af. We vragen je jouw eigen reis te boeken of te gaan rijden. Ga je rijden, dan horen we graag of andere lopers mee kunnen rijden. Aanmelden is mogelijk tot en met 25 februari 2024. Verblijf je alleen op een kamer, dan betaal je de dubbele overnachtingskosten.

Mogelijke kortingen op deze reis:
-100 euro korting voor jaarleden Running Holland
-45 euro korting voor supporters/partners van hardlopers die niet meelopen.

Aanmelden kan via onze contactgegevens (klik aan)

foto's: etappe dag 3 2023 met finish in Orio

Wat is bij deze reis/ hardloopvakantie inbegrepen?

5 overnachtingen in hotel Zumaia, Leketio, San Sebastian
drankje na afloop van elke training
begeleiding en coaching van trainers
behandelingen fysiotherapeut
taxi ritten naar startplek of terug naar hotel.
Vervoer van vliegveld naar eerste verblijfplaats in San Sebastian (alleen voor degenen die vliegen met reguliere vlucht)
Vervoer vanaf laatste verblijfplaats naar vliegveld in Bilbao (alleen voor degenen die vliegen met reguliere vlucht)

Wat is níet bij de hardloopvakantie inbegrepen:
vlucht of andere manier van vervoer Nederland-Baskenland. Regel je eigen vervoer.
ontbijt in pensions/hotels

goed om te weten:

Wij organiseren de trainingen en vervoer naar de startplek of terug naar hotel. We organiseren geen uitjes.  Regel dit zelf met elkaar. Wij zijn geen reisorganisatie, reisbegeleiders oid. Wij zijn niet aangesloten bij een reisorganisatie. Wij zijn een hardloopschool en organiseren alleen de hardlooptrainingen en het vervoer er naar toe.
We doen ons best om veilige routes te vinden, maar toch hoeft het niet altijd veilig te zijn. Zorg er zelf voor dat de trails veilig blijven door het rustig aan te doen en geen risico te nemen!

uitgangsniveau hardloopvakantie Baskenland

Dagelijks doen we trainingen van 10-15 km (niveaugroep 1) en 15-20 km (niveaugroep 2). Je moet daarom gewend zijn om duurlopen te doen van minimaal anderhalf uur en moet je gewend zijn om 3 keer per week hard te lopen en daarnaast gaan we ervan uit dat je een ervaren trailer bent. We raden aan om de maanden vooraf (bijna) wekelijks te gaan trailen. Bijvoorbeeld in de Noord Hollandse duinen of elders in het land.

foto's: flysch route trail/hardloopvakantie 2023