klik hier voor een video verslag van onze hardloopvakantie maart 2020 in Zuid Afrika.
Klik hier voor een aankondiging op Youtube van deze trailvakantie in 2024.

Running Holland organiseert een hardloopvakantie in Zuid Afrika. Deze hardloopvakantie is onvergetelijk mooi. Na onze eerdere ervaring van hardlopen in Zuid Afrika in 2020 gaan we dit heel graag nog een keer organiseren. Hardlopende zien we de mooiste natuurgebieden en rennen we over de mooiste paadjes. Dit jaar (2024) rennen we op 5 verschillende locaties in de Garden Route. In de ochtend wordt getraind en de rest van de dag ben je vrij om van de fantaschtische schoonheid van Zuid Afrika te genieten. Meerdere trainers begeleiden de verschillende niveaugroepen. Dagelijks bieden we een trailparcours aan in een ander natuurgebied aan. We zullen op 3 verschillende locaties verblijven in 3 verschillende plaatsen in en rondom de Tuin Route in Zuid Afrika. We starten (eerste nacht) en eindigen het laatste weekend in Houtbaai, dat is een wijk van Kaapstad aan de Atlantische oceaan. In de laatste dagen dat er geen hardloopprogramma wordt aangeboden, kun je er ook voor kiezen om een ander deel van Zuid Afrika te bezoeken.

hardloopprogramma hardloopvakantie Zuid Afrika 2024

 • zaterdag 2 maart 2024 Amsterdam-Kaapstad: Aankomst laat (?? uur) in Sea Point (wijk Kaapstad).
 • zondag 3 maart 2024 Sea point 11.00 uur: Rondom Lionshead & Tafelberg. Trail run 15-20 kilometer.
 • maandag 4 maart 2024 Sea Point-Plettenberg bay: 8.30 uur trail run (15-20 km) in park Kaap de Goede Hoop. Daarna rond 13.00 uur vertrek naar Plettenberg bay.
 • dinsdag 5 maart 2024 Plettenberg bay: 9.30 uur: trail run Robberg en omgeving 15-20 km.
 • woensdag 6 maart 2024 9.30 uur Plettenberg bay-Knysna: trail run 15-20 km In Tsitsikamma national Park. Daarna rond 14.00 uur vertrek naar Knysna.
 • Donderdag 7 maart 2024 Knysna : 9.30 uur: ochtend training rondom lagune Knysna
 • vrijdag 8 maart 2024 Knysna-Kaapstad:  9.30 uur laatste training in Knysna trail run 15-20 km in Kranshoek + rond 13.00 uur terugreis naar Kaapstad(Seapoint) + afsluiting hardloopvakantie.
 • zaterdag 9 maart 2024 Kaapstad(Seapoint) vrij: Je mag zelf iets ondernemen en met elkaar afspreken
 • zondag 10 maart 2024 Kaapstad(Seapoint) vrij: + deelname aan wedstrijd 21,1 km, 15 km of 10 km. Wedstrijd is nog niet bekend omdat deze op kalenders nog ontbreken.
 • maandag 11 maart 2024 Kaapstad(Seapoint) vrij: aan het einde van de dag pakken we een taxi naar het vliegveld voor de terugvlucht naar Amsterdam
 • dinsdagochtend 12 maart 2024 aankomst op Schiphol. Wil je nog een aantal dagen/weken op eigen gelegenheid vastplakken aan deze reis, laat het ons dan weten.

De planning van hierboven is een planning en er zijn nog wijzigingen mogelijk. Mogelijk trainen we ook in Newlands forest, the pipe track, root44 parkrun (Stellenbosch), Kirstenbos botanical gardens, False bay, Constantia, Rasperpunt hiking trail

begeleidingsteam en trail trainingen

De twee aanwezige trainers (Dave en Brian) die meegaan zullen jou individueel coachen en vooraf een individueel trainingsprogramma met je opzetten. Dat doen zij uiteraard in overleg met jou. Deze begeleiding vinden we belangrijk omdat je vemoedelijk niet gewend bent om dagelijks hard te lopen. Daarnaast zullen we afspraken maken met plaatselijke fysiotherapeuten of welicht gaat er een fysiotherapeut mee. Het kan zijn dat we plaatselijke gidsen gebruiken die ons de beste looproutes laten zien. We kiezen voor 2 trainers omdat we graag in niveaugroepen willen trainen. Dagelijks bieden we de deelnemers een andere prachtige trailroute aan in een ander natuurgebied. De trainers zijn geen reisbegeleiders! We zijn een hardloopschool en organiseren dus alleen de trainingen en het vervoer naar de trainingen toe. Wij organiseren al sinds 2006 jaarlijks hardloopvakanties in Zuid Europese steden en sinds 2020 ook in Zuid Afrika. Gemiddeld gaan er per vakantie ongeveer 30 hardlopers mee en verwachten voor deze hardloopvakantie in Zuid Afrika 15-20 deelnemers. Het begeleidingsteam is zeer ervaren en zijn zeer goede coaches/trainers.

hotels in Zuid Afrika

We kiezen voor hotels met een uitstekende locatie vanaf waar we direct met de hardlooptrainingen kunnen beginnen. De locatie is dus erg belangrijk. Vind je het fijn om op de gekozen locaties juist een eenvoudiger of juist luxer hotel te nemen, laat ons dat dan weten. Wellicht kunnen we dat voor je regelen. Je betaalt dan iets meer/minder voor deze hardloopvakantie. De hotels van hieronder zijn de hotels waar we in 2024 vermoedelijk zullen verblijven. Dit is nog niet helemaal zeker. We hebben in ieder geval al reserveringen voor 10 kamers bij elk van deze hotels.

 • The Mojo hotel in Kaapstad (2-4 maart 2024). Het hotel heeft een prachtig dakterras met uitzicht op de oceaan!! (30 Regent Road, Seapoint)
 • Bayview hotel (4-6 maart 2024) in centrum van Plettenberg bay. (Cnr. Main & Gibb Street, Plettenberg Bay)
 • Amanzi Island Lodge (6-8 maart 2024). Een prachtig gelegen hotel op een van de eilanden (Leisure Isle) in Knysna. (31-33 Cearn Drive Leisure Isle, Knysna)
 • The Mojo hotel in Kaapstad (8-11 maart 2024). Prima locatie als startpunt voor verschillende activiteiten.

foto: hardloopvakantie ZA 2020

kosten & aanmelden

De kosten voor deze hardloopvakantie in Zuid Afrika bedragen ongeveer 2330 euro. Let op, deze prijs kan nog iets veranderen. Meld je je na deze datum aan of doe je de betaling later, dan kan het zijn dat de kosten omhoog gaan ivm hogere vliegkosten. Hiervoor krijg je:
-retourvlucht Schiphol-Kaapstad
-de mooiste hardloop- en trailroutes
-9 hotelovernachtingen
-busvervoer tussen hotels
-vervoer van vliegveld naar hotel
-drankjes na elke training
-begeleiding en coaching van trainers
-behandelingen van fysiotherapeut in geval van klachten/blessure
-entree park Kaap de Goede Hoop
-hulp van gidsen

De kosten liggen wat hoger dan in 2020. Dat heeft te maken met de duurdere vlucht, duurdere hotels en langere reisafstanden (huur bus).
Aanmelden is mogelijk tot en met eind januari 2024.

Mogelijke kortingen op deze reis:
-100 euro korting voor jaarleden Running Holland
-Wanneer je alleen handbagage(tot 12 kg) meeneemt krijg je 80 euro korting. 
-Wanneer je jouw eigen vluchten boekt, dan krijg je 1020 euro korting.
-75 euro korting voor supporters/partners van hardlopers die niet meelopen.

Aanmelden kan via onze contactgegevens (klik aan)

Wat is níet bij de hardloopvakantie inbegrepen:
vervoer van hotel naar vliegveld (laatste dag)
ontbijt in hotels en ook geen andere maaltijden in hotels (behalve ontbijt in hotel ....
startnummer voor wedstrijd op zondag 10 maart 2024

goed om te weten:

Wij organiseren de trainingen, maar verder geen uitstapjes. Regel dit zelf onderling. Wij zijn geen reisorganisatie, reisbegeleiders oid. Wij zijn niet aangesloten bij een reisorganisatie. Wij zijn een hardloopschool en organiseren alleen de hardlooptrainingen en het vervoer er naar toe.
We doen ons best om veilige routes te vinden, maar toch hoeft het niet altijd veilig te zijn. We besteden vooraf veel tijd aan het zoeken naar de beste hardlooproutes. Deze routes zijn heel erg mooi! Dagelijks trainen we op een andere plek met steeds weer nieuwe uitzichten en verrassingen.
We regelen mogelijk plaatselijke gidsen/trainers die met ons mee lopen.
Supporters/partners zijn ook welkom en krijgen 75 euro korting. Zij kunnen op de plekken waar wij hardlopen gaan wandelen of mountainbiken.
De hardloopvakantie eindigt officieel op vrijdagavond 11 maart. Daarna zijn de trainers 'vrij' om zo ook nog een paar dagen volop te kunnen genieten van dit prachtige land.

goed doel + bezoek aan

Er wordt de deelnemers vriendelijk verzocht een goed doel te steunen. In overleg met elkaar kiezen we een plaatselijk goed doel uit om te bezoeken.

uitgangsniveau hardloopvakantie Kaapstad 2024

Dagelijks doen we lange rustige trainingen. Je moet daarom wel een ruime ervaring te hebben en minimaal 1,5 uur aan een stuk kunnen hardlopen. Daarnaast moet je gewend zijn om 3 keer per week hard te lopen. Daarnaast is een beetje trail ervaring ook belangrijk.