klik hier voor een video verslag van onze hardloopvakantie maart 2020 in Zuid Afrika. Onderaan deze pagina vind je groepsfoto's van deze vakantie.

Running Holland organiseert een hardloopvakantie in Zuid Afrika. Deze hardloopvakantie is onvergetelijk mooi. Hardlopende zien we de mooiste natuurgebieden & mooiste dorpjes en andere schone plekjes. In de ochtend wordt getraind en de rest van de dag ben je vrij. In de middag doe je vrijwillig uitstapjes met een groepje. Meerdere trainers begeleiden de verschillende niveaugroepen. Bijna dagelijks bieden we naast een normaal parcours ook een trailparcours aan. Je kan dus kiezen voor goed begaanbare paden of trails. (zie programma). We zullen op 4 verschillende locaties verblijven in 4 verschillende plaatsen. We eindigen in een prachtige wijk in Kaapstad. In de laatste dagen dat er geen hardloopprogramma wordt aangeboden, kun je er ook voor kiezen om een ander deel van Zuid Afrika te bezoeken.

hardloopprogramma hardloopvakantie Zuid Afrika 2022

 • zaterdag 5 maart 2022 Amsterdam-Kaapstad: Aankomst laat (?? uur) in hotel in de buurt van Stellenbosch.
 • zondag 6 maart Stellenbosch: 10.30 uur vertrek naar natuurgebied net buiten Stellenbosch. Terplekke in het natuurgebied: duurloop 70'-90'
 • maandag 7 maart Stellenbosch: 9.30 uur: duurloop in en rondom Stellenbosch of naar ander natuurgebied net buiten Stellenbosch. Duurloop 80-90'
 • dinsdag 8 maart Stellenbosch-?? Garden Route: 9.30 uur: vertrek richting ?? + training half uur na aankomst in ??. Doe je zondag 13 maart mee aan de wedstrijd. Sla deze training óf de training van woensdag dan over en ga deze training mee op de fiets.
 • woensdag 9 maart: 9.30 uur: óf trail run óf duurloop 90'-1u40' in natuur rondom ??. Doe je zondag 15 maart mee aan de wedstrijd. Sla deze training óf de training van dinsdag dan over en ga deze training mee op de fiets.
 • donderdag 10 maart ?? naar ?? : 9.30 uur: ochtend training in ander stuk natuur in ??. In de middag door naar ??.
 • vrijdag 11 maart ??-Kaapstad:  laatste training in ?? + terugreis naar Kaapstad + afsluiting hardloopvakantie.
 • zaterdag 12 maart Kaapstad vrij: Je mag zelf iets ondernemen en met elkaar afspreken
 • zondag 13 maart Kaapstad vrij: + deelname aan wedstrijd 21,1 km, 15 km of 10 km. Wedstrijd is nog niet bekend omdat deze op kalenders nog ontbreken.
 • maandag 14 maart Kaapstad vrij: aan het einde van de dag pakken we een taxi naar het vliegveld voor de terugvlucht naar Amsterdam
 • dinsdagochtend 15 maart aankomst op Schiphol. Wil je nog een aantal dagen/weken op eigen gelegenheid vastplakken aan deze reis, laat het ons dan weten.

De planning van hierboven is een planning en er zijn nog wijzigingen mogelijk. Mogelijk trainen we ook in Newlands forest, the pipe track, root44 parkrun (Stellenbosch), Kirstenbos botanical gardens, False bay, Constantia, Rasperpunt hiking trail

begeleidingsteam en trail trainingen

Er zijn 2 anwezige trainers die meegaan en jouw individueel coachen en vooraf een individueel trainingsprogramma voor je opzetten. Dat doen zij in overleg met jou. Deze begeleiding vinden we belangrijk omdat je vemoedelijk niet gewend bent om dagelijks te trainen. Daarnaast zullen we afspraken maken met plaatselijke fysiotherapeuten of welicht gaat er een fysiotherapeut mee. Het kan zijn dat we plaatselijke gidsen gebruiken die ons de beste looproutes laten zien. We kiezen voor 2 trainers omdat we graag in niveaugroepen willen trainen. We zullen dagelijks zowel én uitdagende trailroutes nemen als ook goed begaanbare routes. Niet iedereen vind het namelijk leuk om dagelijks te trailen. De trainers zijn geen reisbegeleiders! We zijn een hardloopschool en organiseren dus alleen de trainingen en het vervoer naar de trainingen toe. Het is niet zeker of alle trainers er in de laatste dagen, na het einde van de hardloopvakantie vanaf zaterdag 12 maart nog aanwezig zijn. Wij organiseren al sinds 2006 jaarlijks hardloopvakanties in Zuid Europese steden en sinds 2020 ook in Zuid Afrika. Gemiddeld gaan er per vakantie 30 hardlopers mee en verwachten voor deze hardloopvakantie in Zuid Afrika 15-20 deelnemers. Het begeleidingsteam is zeer ervaren en zijn zeer goede coaches/trainers.

hotels in Zuid Afrika

Het is nog niet bekend in welke hotels we zullen verblijven. Heb je tips, laat het ons dan weten. We zullen in ieder geval kiezen voor hotels met een uitstekende locatie vanaf waar we direct met de hardlooptrainingen kunnen beginnen. De locatie is dus het belangrlijkste. Verder zullen we een aantal keer de mogelijkheid aanbieden om een luxer hotel of een meer eenvoudig hotel te kiezen. Je betaalt dan iets meer/minder voor deze hardloopvakantie. De hotels van hieronder zijn de hotels van 2020 en dus niet van 2022.

 • The Mojo hotel in Kaapstad (7-10 maart 2020). Het hotel heeft een prachtig dakterras met uitzicht op de oceaan!! (30 Regent Road, Seapoint)
 • Courchevel Cottages in Franschhoek (10-12 maart 2020). Op schitterend uitgestrekt landgoed met wijngaarden en paarden. (Uitkyk street, Franschhoek)
 • Piekenierskloof in Citrusdal (12-13 maart 2020). Ook weer zo'n prachtig gelegen hotel. (N7, Piekenierskloof Pass, Citrusdal, 7340)
 • The Mojo hotel in Kaapstad, Sea point. (13-16 maart 2020). Prima locatie als startpunt voor verschillende activiteiten. (30 Regent Road, Seapoint)

foto: hardloopvakantie ZA 2020

kosten & aanmelden

De kosten voor deze hardloopvakantie in Zuid Afrika bedragen ongeveer 1900 euro. Hiervoor krijg je:
-retourvlucht Schiphol-Kaapstad,
-9 hotelovernachtingen
-busvervoer
-drankjes na elke training
-begeleiding en coaching van trainers
-behandelingen van fysiotherapeut in geval van klachten/blessure
-entree park Kaap de Goede Hoop
-hulp van gidsen
Aanmelden is mogelijk tot en met eind januari 2022.

Mogelijke kortingen op deze reis:
-100 euro korting voor jaarleden Running Holland
-Wanneer je alleen handbagage(tot 12 kg) meeneemt krijg je 80 euro korting. 
-Wanneer je jouw eigen vluchten boekt, dan krijg je 900 euro korting.
-75 euro korting voor supporters/partners van hardlopers die niet meelopen.

Aanmelden kan via onze contactgegevens (klik aan)

Wat is níet bij de hardloopvakantie inbegrepen:
vervoer van vliegveld naar hotel
vervoer van hotel naar vliegveld
ontbijt in hotels en ook geen andere maaltijden in hotels (behalve ontbijt in hotel in citrusdal)
startnummer voor wedstrijd op zondag 13 maart 2022

goed om te weten:

Wij organiseren de trainingen, maar verder geen uitstapjes. Regel dit zelf onderling. Wij zijn geen reisorganisatie, reisbegeleiders oid. Wij zijn niet aangesloten bij een reisorganisatie. Wij zijn een hardloopschool en organiseren alleen de hardlooptrainingen en het vervoer er naar toe. 
Wij organiseren wel het vervoer naar de trainingen toe
We doen ons best om veilige routes te vinden, maar toch hoeft het niet altijd veilig te zijn.
We regelen mogelijk plaatselijke gidsen/trainers die met ons mee lopen.
Supporters/partners zijn ook welkom en krijgen 75 euro korting. Zij kunnen op de plekken waar wij hardlopen gaan wandelen of mountainbiken.
De hardloopvakantie eindigt officieel op vrijdagavond 11 maart. Daarna zijn de trainers 'vrij' om zo ook nog een paar dagen volop te kunnen genieten van dit prachtige land.

goed doel + bezoek aan

Er wordt de deelnemers vriendelijk verzocht een goed doel te steunen. In overleg met elkaar kiezen we een plaatselijk goed doel uit om te bezoeken.

uitgangsniveau hardloopvakantie Kaapstad 2022

Dagelijks doen we lange rustige trainingen. Je moet daarom wel een ruime ervaring te hebben en minimaal 1,5 uur aan een stuk kunnen hardlopen. Daarnaast moet je gewend zijn om 3 keer per week hard te lopen.