klik hier voor een video verslag van onze hardloopvakantie maart 2020 in Zuid Afrika. Onderaan deze pagina vind je groepsfoto's van deze vakantie.

Running Holland organiseert een hardloopvakantie in Zuid Afrika. Deze hardloopvakantie is onvergetelijk mooi. Na onze eerdere ervaring van hardlopen in Zuid Afrika in 2020 gaan we dit heel graag nog een keer organiseren. Hardlopende zien we de mooiste natuurgebieden en rennen we over de mooiste paadjes. Dit jaar rennen we op 5 verschillende locaties in de Garden Route. In de ochtend wordt getraind en de rest van de dag ben je vrij om van de fantaschtische schoonheid van Zuid Afrika te genieten. Meerdere trainers begeleiden de verschillende niveaugroepen. Bijna dagelijks bieden we naast een normaal parcours ook een trailparcours aan. Je kan dus kiezen voor goed begaanbare paden of trails. (zie programma). We zullen op 4 verschillende locaties verblijven in 4 verschillende plaatsen in en rondom de Tuin Route in Zuid Afrika. We eindigen  het laatste weekend in Houtbaai, dat is een wijk van Kaapstad aan de Atlantische oceaan.  In de laatste dagen dat er geen hardloopprogramma wordt aangeboden, kun je er ook voor kiezen om een ander deel van Zuid Afrika te bezoeken.

hardloopprogramma hardloopvakantie Zuid Afrika 2022

 • zaterdag 5 maart 2022 Amsterdam-Kaapstad: Aankomst laat (?? uur) in Pringle Bay.
 • zondag 6 maart Pringle Bay 11.00 uur: Terplekke in het natuurgebied: duurloop 70'-90'
 • maandag 7 maart Pringle Bay-Plettenburg bay: 9.30 uur: duurloop óf trail 70-90' in en rondom Pringley Bay of Bettys Bay. Daarna rond 12.00 uur vertrek naar Plettenburg bay.
 • dinsdag 8 maart Plettenburg bay: 9.30 uur: trail run óf duurloop 75-90 rondom Plettenburg bay.
 • woensdag 9 maart: 9.30 uur Plettenburg bay-Knysna: trail run én duurloop 90'-1u30' in natuur rondom Plettenburg bay. Daarna rond 14.00 uur vertrek naar Knysna. Doe je zondag 15 maart mee aan de wedstrijd. Sla deze training óf de training van dinsdag dan over en ga deze training mee op de fiets.
 • donderdag 10 maart Knysna : 9.30 uur: ochtend training rondom lagune Knysna
 • vrijdag 11 maart Knysna-Kaapstad:  9.30 uur laatste training in Knysna trail run én duurloop + rond 13.00 uur terugreis naar Kaapstad(Houtbaai) + afsluiting hardloopvakantie.
 • zaterdag 12 maart Kaapstad(Houtbaai) vrij: Je mag zelf iets ondernemen en met elkaar afspreken
 • zondag 13 maart Kaapstad(Houtbaai) vrij: + deelname aan wedstrijd 21,1 km, 15 km of 10 km. Wedstrijd is nog niet bekend omdat deze op kalenders nog ontbreken.
 • maandag 14 maart Kaapstad(Houtbaai) vrij: aan het einde van de dag pakken we een taxi naar het vliegveld voor de terugvlucht naar Amsterdam
 • dinsdagochtend 15 maart aankomst op Schiphol. Wil je nog een aantal dagen/weken op eigen gelegenheid vastplakken aan deze reis, laat het ons dan weten.

De planning van hierboven is een planning en er zijn nog wijzigingen mogelijk. Mogelijk trainen we ook in Newlands forest, the pipe track, root44 parkrun (Stellenbosch), Kirstenbos botanical gardens, False bay, Constantia, Rasperpunt hiking trail

begeleidingsteam en trail trainingen

De twee aanwezige trainers (Frank en Dave) die meegaan zullen jou individueel coachen en vooraf een individueel trainingsprogramma met je opzetten. Dat doen zij uiteraard in overleg met jou. Deze begeleiding vinden we belangrijk omdat je vemoedelijk niet gewend bent om dagelijks hard te lopen. Daarnaast zullen we afspraken maken met plaatselijke fysiotherapeuten of welicht gaat er een fysiotherapeut mee. Het kan zijn dat we plaatselijke gidsen gebruiken die ons de beste looproutes laten zien. We kiezen voor 2 trainers omdat we graag in niveaugroepen willen trainen. We zullen dagelijks zowel én uitdagende trailroutes nemen als ook goed begaanbare routes. Niet iedereen vind het namelijk leuk om dagelijks over minder goed gegaanbare paden te rennen. De trainers zijn geen reisbegeleiders! We zijn een hardloopschool en organiseren dus alleen de trainingen en het vervoer naar de trainingen toe. Het is niet zeker of alle trainers er in de laatste dagen, na het einde van de hardloopvakantie vanaf zaterdag 12 maart nog aanwezig zijn. Wij organiseren al sinds 2006 jaarlijks hardloopvakanties in Zuid Europese steden en sinds 2020 ook in Zuid Afrika. Gemiddeld gaan er per vakantie ongeveer 30 hardlopers mee en verwachten voor deze hardloopvakantie in Zuid Afrika 15-20 deelnemers. Het begeleidingsteam is zeer ervaren en zijn zeer goede coaches/trainers.

hotels in Zuid Afrika

We kiezen voor hotels met een uitstekende locatie vanaf waar we direct met de hardlooptrainingen kunnen beginnen. De locatie is dus erg belangrijk. Vind je het fijn om op de gekozen locaties juist een eenvoudiger of juist luxer hotel te nemen, laat ons dat dan weten. Wellicht kunnen we dat voor je regelen. Je betaalt dan iets meer/minder voor deze hardloopvakantie. De hotels van hieronder zijn de hotels waar we in 2022 vermoedelijk zullen verblijven. Dit is nog niet helemaal zeker. We hebben in ieder geval al reserveringen voor 10 kamers bij elk van deze hotels.

 • Kapensis hotel (5-7 maart 2022). Het hotel heeft een prachtig tuin en uitzicht op de bergen en ligt vlakbij de oceaan. (Kapensis Guesthouse Clarence Drive (R44)
 • Bayview hotel (7-9 maart 2022) in centrum van Plettenburg bay. (Cnr. Main & Gibb Street, Plettenberg Bay)
 • Amanzi Island Lodge (9-11 maart 2022). Een prachtig gelegen hotel op een van de eilanden (Leisure Isle) in Knysna. (31-33 Cearn Drive
  Leisure Isle, Knysna)
 • Beach House Houtbay in Houtbay( Kaapstad). (11-14 maart 2022). Prima locatie als startpunt voor verschillende activiteiten. (18 Princess street Houtbay)

foto: hardloopvakantie ZA 2020

kosten & aanmelden

De kosten voor deze hardloopvakantie in Zuid Afrika bedragen 2330 euro. Let op, deze prijs geldt tot en met 30 eind juni 2021. Meld je je na deze datum aan of doe je de betaling later, dan kan het zijn dat de kosten omhoog gaan ivm hogere vliegkosten. Hiervoor krijg je:
-retourvlucht Schiphol-Kaapstad
-de mooiste hardloop- en trailroutes
-9 hotelovernachtingen
-busvervoer tussen hotels
-vervoer van vliegveld naar hotel
-drankjes na elke training
-begeleiding en coaching van trainers
-behandelingen van fysiotherapeut in geval van klachten/blessure
-entree park .....
-hulp van gidsen

De kosten liggen wat hoger dan in 2020. Dat heeft te maken met de duurdere vlucht, duurdere hotels en langere reisafstanden (huur bus).
Aanmelden is mogelijk tot en met eind januari 2022.

Mogelijke kortingen op deze reis:
-100 euro korting voor jaarleden Running Holland
-Wanneer je alleen handbagage(tot 12 kg) meeneemt krijg je 80 euro korting. 
-Wanneer je jouw eigen vluchten boekt, dan krijg je 1020 euro korting.
-75 euro korting voor supporters/partners van hardlopers die niet meelopen.

Aanmelden kan via onze contactgegevens (klik aan)

Wat is níet bij de hardloopvakantie inbegrepen:
vervoer van hotel naar vliegveld (laatste dag)
ontbijt in hotels en ook geen andere maaltijden in hotels (behalve ontbijt in hotel ....
startnummer voor wedstrijd op zondag 13 maart 2022

goed om te weten:

Wij organiseren de trainingen, maar verder geen uitstapjes. Regel dit zelf onderling. Wij zijn geen reisorganisatie, reisbegeleiders oid. Wij zijn niet aangesloten bij een reisorganisatie. Wij zijn een hardloopschool en organiseren alleen de hardlooptrainingen en het vervoer er naar toe.
We doen ons best om veilige routes te vinden, maar toch hoeft het niet altijd veilig te zijn. We besteden vooraf veel tijd aan het zoeken naar de beste hardlooproutes. Deze routes zijn heel erg mooi! Dagelijks trainen we op een andere plek met steeds weer nieuwe uitzichten en verrassingen.
We regelen mogelijk plaatselijke gidsen/trainers die met ons mee lopen.
Supporters/partners zijn ook welkom en krijgen 75 euro korting. Zij kunnen op de plekken waar wij hardlopen gaan wandelen of mountainbiken.
De hardloopvakantie eindigt officieel op vrijdagavond 11 maart. Daarna zijn de trainers 'vrij' om zo ook nog een paar dagen volop te kunnen genieten van dit prachtige land.

goed doel + bezoek aan

Er wordt de deelnemers vriendelijk verzocht een goed doel te steunen. In overleg met elkaar kiezen we een plaatselijk goed doel uit om te bezoeken.

uitgangsniveau hardloopvakantie Kaapstad 2022

Dagelijks doen we lange rustige trainingen. Je moet daarom wel een ruime ervaring te hebben en minimaal 1,5 uur aan een stuk kunnen hardlopen. Daarnaast moet je gewend zijn om 3 keer per week hard te lopen.