klik hier voor een video verslag van onze hardloopvakantie maart 2020 in Zuid Afrika.
Klik hier voor een aankondiging op Youtube van deze trailvakantie in 2024.

Running Holland organiseert een trailhardloopvakantie in Zuid Afrika. Deze trailvakantie is onvergetelijk mooi. Na onze eerdere ervaring van hardlopen in Zuid Afrika in 2020 gaan we dit heel graag nog een keer organiseren. Hardlopende zien we de mooiste natuurgebieden en rennen we over de mooiste paadjes. Dit jaar (2024) rennen we op 4 verschillende locaties in de Garden Route en starten we op dag 1 en dag 2 in Kaapstad (Tafelberg) en Cape point (dag 2). In de ochtend wordt getraind en de rest van de dag ben je vrij om van de fantaschtische schoonheid van Zuid Afrika te genieten. Meerdere trainers begeleiden de verschillende niveaugroepen. Dagelijks bieden we een trailparcours aan in een ander natuurgebied aan. We zullen op 4 verschillende locaties verblijven in 4 verschillende plaatsen in en rondom de Tuin Route en Kaapstad in Zuid Afrika. We starten (eerste 2 nachten) in Camps Bay en eindigen het laatste weekend in Seapoint, dat is een wijk van Kaapstad aan de Atlantische oceaan. In de laatste dagen dat er geen hardloopprogramma wordt aangeboden, kun je er ook voor kiezen om een ander deel van Zuid Afrika te bezoeken.

hardloopprogramma hardloopvakantie Zuid Afrika 2024

 • zaterdag 2 maart 2024 Amsterdam-Kaapstad: Aankomst laat (23.30 uur) in Camps Bay (wijk Kaapstad).
 • zondag 3 maart 2024 Camps Bay 11.00 uur: Rondom Lionshead & Tafelberg. Trail run 15 km en trailrun 19 kilometer.
 • maandag 4 maart 2024 Camps Bay-Plettenberg bay: 8.30 uur (vertrek met bus) trail run (18 km & 14 km) in park Kaap de Goede Hoop. Daarna rond 13.00 uur vertrek naar Plettenberg bay.
 • dinsdag 5 maart 2024 Plettenberg bay: 9.30 uur: trail run Robberg en omgeving 15-20 km. Alle dagen worden er 2 afstanden aangeboden met 2 verschillende trainers/niveaugroepen.
 • woensdag 6 maart 2024 9.30 uur Plettenberg bay-Knysna: trail run 10-15 km & 15-20 km In Tsitsikamma national Park. Daarna rond 14.00 uur vertrek naar Knysna.
 • Donderdag 7 maart 2024 Knysna : 9.30 uur: ochtend training rondom lagune Knysna. Er wordt zowel een trail van 10-15 km aangeboden als een trail van 15-20 km.
 • vrijdag 8 maart 2024 Knysna-Kaapstad:  9.30 uur laatste training in Knysna trail run 15-20 km in Kranshoek + rond 13.00 uur terugreis naar Kaapstad(Seapoint) + afsluiting hardloopvakantie.
 • zaterdag 9 maart 2024 Kaapstad(Seapoint) vrij: Je mag zelf iets ondernemen en met elkaar afspreken
 • zondag 10 maart 2024 Kaapstad(Seapoint) vrij: + deelname aan wedstrijd 21,1 km, 15 km of 10 km. Wedstrijd is nog niet bekend omdat deze op kalenders nog ontbreken. Deelnemers regelen dit onderling.
 • maandag 11 maart 2024 Kaapstad(Seapoint) vrij: aan het einde van de dag pakken we een taxi naar het vliegveld voor de terugvlucht naar Amsterdam
 • dinsdagochtend 12 maart 2024 aankomst op Schiphol. Wil je nog een aantal dagen/weken op eigen gelegenheid vastplakken aan deze reis, laat het ons dan weten.

De planning van hierboven is een planning en er zijn nog wijzigingen mogelijk. Mogelijk trainen we ook in Newlands forest, the pipe track, root44 parkrun (Stellenbosch), Kirstenbos botanical gardens, False bay, Constantia, Rasperpunt hiking trail

begeleidingsteam en trail trainingen

De twee aanwezige trainers (Dave en Brian) die meegaan zullen jou individueel coachen en vooraf een individueel trainingsprogramma met je opzetten. Dat doen zij uiteraard in overleg met jou. Deze begeleiding vinden we belangrijk omdat je vemoedelijk niet gewend bent om dagelijks hard te lopen. Daarnaast zullen we afspraken maken met plaatselijke fysiotherapeuten of welicht gaat er een fysiotherapeut mee. Het kan zijn dat we plaatselijke gidsen gebruiken die ons de beste looproutes laten zien. We kiezen voor 2 trainers omdat we graag in niveaugroepen willen trainen. Dagelijks bieden we de deelnemers een andere prachtige trailroute aan in een ander natuurgebied. De trainers zijn geen reisbegeleiders! We zijn een hardloopschool en organiseren dus alleen de trainingen en het vervoer naar de trainingen toe. Al sinds 2006 bieden we jaarlijks hardloopvakanties in Zuid Europese steden aan en sinds 2020 ook in Zuid Afrika. Gemiddeld gaan er per vakantie ongeveer 30 hardlopers mee en verwachten voor deze hardloopvakantie in Zuid Afrika 10-15 deelnemers. Het begeleidingsteam is zeer ervaren en zijn zeer goede coaches/trainers.

hotels in Zuid Afrika

We kiezen voor hotels met een uitstekende locatie vanaf waar we direct met de hardlooptrainingen kunnen beginnen. De locatie is dus erg belangrijk. Vind je het fijn om op de gekozen locaties juist een eenvoudiger of juist luxer hotel te nemen, laat ons dat dan weten. Wellicht kunnen we dat voor je regelen. Je betaalt dan iets meer/minder voor deze hardloopvakantie. De hotels van hieronder zijn de hotels waar we in 2024 vermoedelijk zullen verblijven. Dit is nog niet helemaal zeker. We hebben in ieder geval al reserveringen voor 10 kamers bij elk van deze hotels.

 • Stone Cottages in Kaapstad (Camps Bay 2-4 maart 2024). Het hotel heeft meerdere kleine apartementen vlakbij de oceaan!! (32 Camps Bay Drive, Camps Bay, Kaapstad )
 • Bayview hotel (4-6 maart 2024) in centrum van Plettenberg bay. (Cnr. Main & Gibb Street, Plettenberg Bay)
 • Amanzi Island Lodge (6-8 maart 2024). Een prachtig gelegen hotel op een van de eilanden (Leisure Isle) in Knysna. (31-33 Cearn Drive Leisure Isle, Knysna)
 • The Mojo hotel in Kaapstad (8-11 maart 2024). Prima locatie als startpunt voor verschillende activiteiten.

foto: hardloopvakantie ZA 2020

kosten & aanmelden

De kosten voor deze hardloopvakantie in Zuid Afrika bedragen 1210 euro. Let op, de genoemde prijs van hiernaast is zonder vliegticket. Boek daarom je vliegticket zelf. We vliegen heen met KLM op zaterdag 2 maart in ochtend (Schiphol-Kaapstad). Terug gaan de lopers die meegaan op verschillende momenten. Organisator Dave vliegt op dinsdagochtend 10 maart om 0.30 uur met KLM vanaf Kaapstad terug naar Schiphol. De kosten voor deze vakantie (zonder vluchten) kosten 1210 euro. Hiervoor krijg je:
-de mooiste hardloop- en trailroutes
-9 hotelovernachtingen
-busvervoer tussen hotels
-vervoer van vliegveld naar hotel
-drankjes na elke training
-begeleiding en coaching van trainers
-behandelingen van fysiotherapeut in geval van klachten/blessure
-entree park Kaap de Goede Hoop

Aanmelden is mogelijk tot en met eind januari 2024.

Mogelijke kortingen op deze reis:
-100 euro korting voor jaarleden Running Holland
-75 euro korting voor supporters/partners van hardlopers die niet meelopen.

Aanmelden kan via onze contactgegevens (klik aan)

Wat is níet bij de hardloopvakantie inbegrepen:
vervoer van hotel naar vliegveld (laatste dag)
ontbijt in hotels en ook geen andere maaltijden in hotels
startnummer voor wedstrijd op zondag 10 maart 2024
Entre parken Robberg en Tsitsikamma

goed om te weten:

Wij organiseren de trainingen, maar verder geen uitstapjes. Regel dit zelf onderling. Wij zijn geen reisorganisatie, reisbegeleiders oid. Wij zijn niet aangesloten bij een reisorganisatie. Wij zijn een hardloopschool en organiseren alleen de hardlooptrainingen en het vervoer er naar toe.
We doen ons best om veilige routes te vinden, maar toch hoeft het niet altijd veilig te zijn. We besteden vooraf veel tijd aan het zoeken naar de beste hardlooproutes. Deze routes zijn heel erg mooi! Dagelijks trainen we op een andere plek met steeds weer nieuwe uitzichten en verrassingen.
We regelen mogelijk plaatselijke gidsen/trainers die met ons mee lopen.
Supporters/partners zijn ook welkom en krijgen 75 euro korting. Zij kunnen op de plekken waar wij hardlopen gaan wandelen of mountainbiken.
De hardloopvakantie eindigt officieel op vrijdagavond 11 maart. Daarna zijn de trainers 'vrij' om zo ook nog een paar dagen volop te kunnen genieten van dit prachtige land.

goed doel + bezoek aan

Er wordt de deelnemers vriendelijk verzocht een goed doel te steunen. In overleg met elkaar kiezen we een plaatselijk goed doel uit om te bezoeken.

uitgangsniveau hardloopvakantie Kaapstad 2024

Dagelijks doen we lange rustige trainingen. Je moet daarom wel een ruime ervaring te hebben en minimaal 1,5 uur aan een stuk kunnen hardlopen. Daarnaast moet je gewend zijn om 3 keer per week hard te lopen. Daarnaast is een beetje trail ervaring ook belangrijk.