klik hier voor een video verslag van onze hardloopvakantie maart 2020 in Zuid Afrika. Klik hier voor de hardloopvakantie van 2022 in Zuid Afrika. Onderaan deze pagina vind je groepsfoto's van deze vakantie. In maart 2022 gaan we weer en bezoeken we andere trainingslocaties en verblijven we in andere steden/dorpen.

Running Holland organiseert een hardloopvakantie in Zuid Afrika. Deze hardloopvakantie is onvergetelijk mooi. Hardlopende zien we de mooiste plekjes. In de ochtend wordt getraind en de rest van de dag ben je vrij. In de middag doe je vrijwillig uitstapjes met een groepje. Omdat we met meerdere trainers aanwezig zijn, kunnen we niveaugroepjes maken. Daarnaast zal 1 van de groepjes regelmatig uitdagende trails doen (zie programma). We verblijven op totaal 3 fantastische locaties in Zuid Afrika in de provincie West-Kaap. In de laatste dagen dat er geen hardloopprogramma wordt aangeboden, kun je er ook voor kiezen om een ander deel van Zuid Afrika te bezoeken.

hardloopprogramma hardloopvakantie Zuid Afrika

 • zaterdag 7 maart 2020 Amsterdam-Kaapstad: Aankomst laat (rond 23.00 uur) in hotel The Mojo Hotel (30 Regent Road, Seapoint)
 • zondag 8 maart Kaapstad: 9.30 uur vertrek naar Kaap de Goede Hoop. Terplekke in het park: duurloop 80'-90'
 • maandag 9 maart Kaapstad: 9.30 uur: óf trail run op en rond Lion Head óf duurloop 80-90' rondom Lion Head.
 • dinsdag 10 maart Kaapstad-Stellenbosch-Fransschoek: 9.30 uur: vertrek richting Stellenbosch + training in Stellenbosch. Daarna door naar hotel in Fransschoek. Doe je zondag 15 maart mee aan de wedstrijd. Sla deze training óf de training van woensdag dan over en ga deze training mee op de fiets.
 • woensdag 11 maart: 9.30 uur: óf trail run óf duurloop 90'-1u40' in natuur rondom Fransschoek. Doe je zondag 15 maart mee aan de wedstrijd. Sla deze training óf de training van dinsdag dan over en ga deze training mee op de fiets.
 • donderdag 12 maart Fransschoek- Citrusdal: 9.30 uur: ochtend training in ander stuk natuur in Fransschoek. In de middag door naar Citrusdal.
 • vrijdag 13 maart Citrusdal-Kaapstad:  laatste training in Citrusdal + terugreis naar Kaapstad + afsluiting hardloopvakantie.
 • zaterdag 14 maart Kaapstad vrij: Wij organiseren geen trainingen of activiteiten
 • zondag 15 maart Kaapstad vrij: + deelname aan wedstrijd 21,1 km, 15 km of 10 km. Wedstrijd is nog niet bekend omdat deze op kalenders nog ontbreken.
 • maandag 16 maart Kaapstad vrij: laat in de avond terug naar vliegveld en vlucht naar Amsterdam.
 • dinsdagochtend 17 maart aankomst in Amsterdam. Wil je eerder terug of langer blijven. Laat het ons weten.

De planning van hierboven is een planning en er zijn nog wijzigingen mogelijk. Mogelijk trainen we ook in Newlands forest, the pipe track, root44 parkrun (Stellenbosch), Tafelberg road, Kirstenbos, False bay, Constantia, Rasperpunt hiking trail

begeleidingsteam en trail trainingen

Er zijn 2 trainers (Frank en Dave Baars) die de verschillende niveaugroepen begeleiden en individueel coachen. Daarnaast kun je gebruikmaken van de service van een fysiotherapeut. Mogelijk huren we plaatselijke gidsen/bekende lopers in om ons te begeleiden qua route. We kiezen voor 2 trainers omdat we graag in niveaugroepen willen trainen. Daarnaast zal 1 van de groepjes ook regelmatig een 'trailtraining' doen ipv een training op goed begaanbare paden. De trainers zijn geen reisbegeleiders! We zijn een hardloopschool en organiseren dus alleen de trainingen en het vervoer naar de trainingen toe. Het is niet zeker of alle trainers er in de laatste dagen, na het einde van de hardloopvakantie vanaf zaterdag 14 maart nog aanwezig zijn. In ieder geval is er nog wel minimaal 1 trainer (Frank) aanwezig tijdens/bij de wedstrijd op zondag 15 maart. Wij organiseren al sinds 2007 jaarlijks hardloopvakanties en hebben dat al in Barcelona, Sevilla, Lissabon, Rome, Mallorca en Valencia gedaan. Gemiddeld gaan er per vakantie 30 hardlopers mee. Het begeleidingsteam is zeer ervaren met coachen in het buitenland en krijgen veel zeer goede commentaren van deelnemers.

hotels in Zuid Afrika

We verblijven in de volgende hotels: Het zijn alledrie prachtige locaties met fantastische uitzichten vanaf waar we direct met verschillende hardlooproutes kunnen starten.

 • The Mojo hotel in Kaapstad (7-10 maart 2020). Het hotel heeft een prachtig dakterras met uitzicht op de oceaan!! (30 Regent Road, Seapoint)
 • Courchevel Cottages in Franschhoek (10-12 maart 2020). Op schitterend uitgestrekt landgoed met wijngaarden en paarden. (Uitkyk street, Franschhoek)
 • Piekenierskloof in Citrusdal (12-13 maart 2020). Ook weer zo'n prachtig gelegen hotel. (N7, Piekenierskloof Pass, Citrusdal, 7340)
 • The Mojo hotel in Kaapstad, Sea point. (13-16 maart 2020). Prima locatie als startpunt voor verschillende activiteiten. (30 Regent Road, Seapoint)

uitzicht vanaf hotel in Franschhoek

kosten & aanmelden

De kosten voor deze hardloopvakantie in Zuid Afrika bedragen 1890 euro. Hierbij een overzicht van de kostenopbouw. Vlucht 900, hotelovernachtingen 315, busvervoer 130, drankjes na de training 16, trainers 180, fysio 34, entree park Kaap de Goede Hoop 10, gidsen 10, marge/onvoorziene kosten 195, niet jaarleden 100. Let op, naarmate je langer wacht, nemen de kosten voor het vliegen toe. De hierboven genoemde prijs is een indicatie. Mogelijk is de prijs voor deze hardloopvakantie toch iets hoger als blijkt dat de vliegkosten boven de 900 euro bedragen, vraag daarom naar de exacte prijs bij jouw aanmelding. Aanmelden is mogelijk tot en met eind januari 2020.

Mogelijke kortingen op deze reis:
-100 euro korting voor jaarleden Running Holland
-Wanneer je alleen handbagage(tot 12 kg) meeneemt krijg je 80 euro korting. 
-Wanneer je jouw eigen vluchten boekt, dan krijg je 900 euro korting.
-75 euro korting als er 14 of meer hardlopers meegaan. (Wij kunnen op dit moment niet goed inschatten hoeveel personen meegaan, vandaar)
-75 euro korting voor supporters/partners van hardlopers die niet meelopen.

Aanmelden kan via onze contactgegevens (klik aan)

Wat is bij deze reis/ hardloopvakantie inbegrepen?

Vliegreis Amsterdam-Kaapstad en Kaapstad-Amsterdam
9 overnachtingen in hotel/appartement
ontbijt in hotel Citrusdal (niet in andere hotels)
drankje na afloop van elke training
begeleiding en coaching van trainers
entree park 'De Goede Hoop' voor de training van dag 2.
eventuele behandelingen fysiotherapeut
plaatselijk vervoer (afgehuurde bus) naar trainingslocaties en naar nieuwe verblijfplaats. Oa naar Franschhoek, Citrusdal en terug naar Kaapstad.

Wat is níet bij de hardloopvakantie inbegrepen:
vervoer van vliegveld naar hotel
vervoer van hotel naar vliegveld
ontbijt in hotels en ook geen andere maaltijden in hotels (behalve ontbijt in hotel in citrusdal)
startnummer voor wedstrijd op zondag 15 maart 2020

goed om te weten:

Wij organiseren de trainingen, maar verder geen uitstapjes. Regel dit zelf onderling. Wij zijn geen reisorganisatie, reisbegeleiders oid. Wij zijn niet aangesloten bij een reisorganisatie. Wij zijn een hardloopschool en organiseren alleen de hardlooptrainingen en het vervoer er naar toe. 
Wij organiseren wel het vervoer naar de trainingen toe zoals dag 2 wanneer we naar Kaap de Goede Hoop gaan en op dag 5 wanneer we de eerste keer in Franschhoek gaan trainen.
We doen ons best om veilige routes te vinden, maar toch hoeft het niet altijd veilig te zijn.
We regelen mogelijk plaatselijke gidsen/trainers die met ons mee lopen.
Supporters/partners zijn ook welkom en krijgen 75 euro korting. Zij kunnen op de plekken waar wij hardlopen gaan wandelen of mountainbiken.
De hardloopvakantie eindigt officieel op vrijdagavond 13 maart. Minimaal 1 trainer blijft tot en met maandag 16 maart aanwezig en vliegt ook mee terug.

goed doel + bezoek aan

We kunnen niet naar Zuid Afrika zonder een plaatselijk goed doel te steunen. We vragen onze deelnemers een vrijwillige financiele brijdage om een plaatselijk project te steunen. Wij zullen tijdens onze hardloopvakantie een bezoek brengen aan dit goed doel en zijn nog op zoek naar een mooi goed doel dat we kunnen steunen.

uitgangsniveau hardloopvakantie Kaapstad

Omdat we dagelijks trainingen van 60-90' doen, moet je gewend zijn om duurlopen te doen van minimaal anderhalf uur en moet je gewend zijn om 3 keer per week hard te lopen.

boven: uitzicht op Seapoint (hotel Kaapstad), Greenpoint, Lion head en Tafelberg.
onder: omgeving Citrusdal