Bijscholing marathonvoorbereiding

Running Holland en Training Tweaks organiseren een bijscholingsbijeenkomst voor hardlooptrainers over het onderwerp marathonvoorbereiding.  Gedurende 1 dagdeel (ongeveer 4 uur) word je bijgeschoold over dit onderwerp. Er wordt door steeds meer hardlopers gekozen om een marathon te gaan lopen en daarom is er ook steeds meer vraag naar een hardloopcursus in voorbereiding op een voorjaars- of najaarsmarathon. Er is ook steeds meer vraag naar marathonschema's of andere soorten van coaching/begeleiding in voorbereiding op een marathon.

Doelgroepen

Deze bijscholingsbijeenkomst is bedoeld voor iedere hardlooptrainer die zich (verder) wil verdiepen in de marathonvoorbereiding. 

Twijfel je of het ook aansluit op jouw wensen? Contact Dave of Wouter om daar achter te komen.

Wat leer je?

 1. Wat zijn de fysiologische aspecten die getraind moeten worden en hoe doe je dat?  
 2. Wat is het belang van specifiek trainen en hoe bied je dat aan? Hoe zit het met voorbereidende wedstrijden?
 3. Raad je jouw pupil aan om veel te trainen of kies je juist voor een voorbereiding met weinig kilometers en waarom zou je daarvoor kiezen?
 4. Wat is nodig vwb drinken en voeding?
 5. coaching 1-1 eventueel met trainingsschema.
 6. Hoe maak je contact en hoe onderhoud je contact? ( We laten niet zien hoe je een trainingsschema maakt, maar geven wel de handvatten aan)
 7. Hoe leer je jouw pupil/atleet flexibel om te gaan met het trainingsschema? Hoe voorkom je overbelasting en oververmoeidheid.

Hoe bieden we dit aan/hoe behandelen we deze onderwerpen:

 • kijken filmpjes (instructiefilpjes, finales marathon) + nabespreken
 • 1-1 bespreken van een marathononderwerp (voorkomen kramp, opbouw duurlopen, lengte duurloop, intensieve intervaltrainingen, techniektraining) en gezamenlijk nabespreken
 • maken van  of werken aan specifieke marathontraining. Hoe bouw je een specifiek deel van fysiologische trainingseffecten op. Vooraf krijgen deelnemers zo'n huiswerkopdracht mee.
 • praktijkvoorbeelden veelgemaakte fouten van docenten & mooie voorbeelden van wat marathonlopers in de jaren hebben geleerd.
 • ondersteund met power point presenatie (achteraf toegestuurd)

Heb je interesse in deze bijscholingen op een ander moment, mail ons dan even.

Inschrijven Start datum & tijd Dag Doel Locatie Trainer Kosten
zaterdag, 25 juni, 2022 - 09:00
Zaterdag
bijscholing marathonbegeleiding
Amsterdamse Bos
Dave
€ 74,99
maandag, 20 juni, 2022 - 19:00
Maandag
bijscholing marathonvoorbereiding
Amsterdamse Bos
Dave
€ 74,98

aanmelden en kosten

De kosten bedragen 75 euro voor deze sessie. De sessie wordt op 2 verschillende momenten aangeboden per seizoen.  Aanmelden kan via een betaling via bovenstaande winkel. Stuur na jouw aanmelding even een email naar ons met een korte introductie van jezelf en met jouw woonplaats/vereniging.

Bij jou op de hardloopclub ook bijscholing over dit onderwerp?

 Laat het ons vooral weten als je het fijn zou vinden als we deze bijscholing bij jou op de club ook gaan aanbieden. Dat doen we graag. Laat het even weten via onze contactgegevens.  

punten AU licentie

Voor deze bijscholing van 1 dagdeel ontvangen deelnemers 2 licentiepunten op niveau 3. Deelnemers met een AU diploma niveau 3 kunnen vooraf zelf de licentiepunten aanvragen via dit formulier. Laat vooraf even weten of je hier gebruik van wilt maken. 

Kijk hier ook voor opleidingen voor hardlooptrainer. 

reacties van deelnemers

Nicole uit Den Haag: "Hi Dave en Wouter, Dank hiervoor! Interessant schema, ga het doornemen. En veel dank voor de bijscholingsavond."
 Edwin: "Over de cursus: het was een flinke zit maar bracht eigenlijk precies dat wat ik gehoopt had. Het intermezzo met Johan er vooral inhouden. Hilarisch, herkenbaar en het relativeert je rol als trainer."
 Sibbelien: "Verder wil ik jou en Wouter nog bedanken voor de zeer interessante en leerzame avond afgelopen vrijdag. Daar heb ik veel aan!"
 SIB uit Hillegom:"de reacties die we de afgelopen dagen hebben gehoord, zijn echt positief! Dank daarvoor."
 Eelco: "Ik vond het erg interessant gisteravond! Kijk erg uit naar 5 juli..."