foto: groep hardlopers tijdens hardloopvakantie in Zuid Afrika (maart 2020) met in het midden chauffeur Johan

Jaarlidmaatschap Running Holland

Het gaat erg goed met Running Holland. Steeds meer sportievelingen melden zich aan en nog mooier, steeds meer gaan bij ons door met deze heerlijke sport! Ruim 500 hardlopers, verdeeld over ongeveer 35 groepen waarvan 5 bedrijfsgroepen, zijn bij Running Holland actief. We zijn erg blij met de kwaliteit van de trainers.

Dat is de belangrijkste reden waarom hardlopers bij ons willen trainen en niet op zoek gaan naar een trimgroepje. Trainers en hardlopers van Running Holland zijn echte hardlopers en geen trimmers. Wij trainen om vooruit te gaan en niet alleen voor de gezelligheid. Er komt van steeds meer lopers de vraag of ze geen jaarlid kunnen worden. We moeten elke cursus helaas regelmatig hardlopers teleurstellen dat de cursus vol is. Als jaarlid meld je je een keer aan en heb je de rest van het jaar geen kans om uitgesloten te worden.

Jaarlid of jaarlid plus
Je kan bij Running Holland 'jaarlid' worden. Geniet van de voordelen en van het gemak. Je meld je eenmalig aan en geniet het hele jaar door van de hardlooptrainingen van Running Holland. Als 'jaarlid plus' train je tegen een voordelig tarief zo vaak per week als u wilt.

Kosten
De kosten voor een 'jaarlid' bedragen 349 euro per jaar, voor jaarleden + (ombeperkt meetrainen) bedragen de kosten 375 euro. Het bedrag voor jaarlidmaatschap betaal je direct in één keer voor de start van het (nieuwe jaar).

per 15 januari, 1 april, 15 juni of 15 september

Je wordt 'jaarlid' of 'jaarlid+' per 15 januari, per 1 april,  per 15 juni of vanaf 15 september van het betreffende jaar. 

Jaarlidmaatschap kinderen

Je kunt jouw kind ook aanmelden als jaarlid voor onze kindergroep op zaterdagochtend (9.30 uur-10.45 uur Olympisch Stadion). De kinderen krijgen wekelijks gevarieerde en leuke looptrainingen die zijn gericht op zowel sprinten als lange afstandlopen. De kosten voor een heel jaar voor jouw kind bedragen 240 euro (als je als ouder zelf ook jaarlid bij ons bent) of 290 euro als je als ouder geen jaarlid bij ons bent.

Voordelen jaarlidmaatschap

 • Hardlooptrainingen op jouw voorkeursdag gedurende het hele jaar
 • Inhaalmogelijkheden op andere dagen
 • Minimaal 16 gezamenlijke duurlopen op zondagochtend per jaar
 • Minimaal 4 strandtrainingen op zaterdagochtend gedurende het jaar
 • Minimaal 4 duintrainingen op zaterdagochtend per jaar
 • Je meld je eenmalig aan voor een groep, te laat aanmelden en uitgesloten worden kan dus niet meer.
 • Geen gedoe meer met geld overmaken
 • Ruim 120 euro voordeel t.o.v. losse inschrijvingen cursussen en trainingen.
 • Als 'jaarlid' ontvang je 100 euro korting op de hardloopvakanties die we in februari of maart organiseren en een korting op andere activiteiten die Running Holland organiseert. 
 • 100 euro korting op de opleiding tot hardlooptrainer
 • Bij aanvraag ontvang je een 8 weken durend persoonlijk trainingsschema. Bijvoorbeeld ter voorbereiding op een belangrijke wedstrijd die u gaat doen.
 • Onbeperkt gratis trainingen voor een introduces(1 training per introduce) die u wilt verrassen.
 • Wedstrijdlicentie van Runnig Holland atletiekvereniging via de atletiekunie (alleen voor 75 euro extra inclusief hemdje)
Inschrijven Start datum & tijd Dag Doel Locatie Trainer Kosten
zaterdag, 15 juni, 2024 - 00:00
Dinsdag
jaarlid zijn
8 locaties in A'dam + 1 locatie Haarlem
divers
€ 349,00
zaterdag, 15 juni, 2024 - 00:00
Zaterdag
hele jaar onbeperkt meetrainen
8 locaties in A'dam + 1 locatie Haarlem
divers
€ 375,00
zaterdag, 15 juni, 2024 - 00:00
Maandag
jaarlid+ young professional (23-27 jaar)
8 locaties in A'dam + 1 locatie Haarlem
divers
€ 319,00
zaterdag, 15 juni, 2024 - 00:00
Maandag
hele jaar lekker trainen als young professional
8 locaties in Amsterdam + 1 locatie Haarlem
divers
€ 290,00
zaterdag, 15 juni, 2024 - 00:00
Maandag
student jaarlid van Running Holland
8 locaties in Amsterdam + 1 locatie Haarlem
divers
€ 205,00
zaterdag, 15 juni, 2024 - 15:30
Maandag
2-4 keer per jaar meetrainen
divers
divers
€ 65,00

OOT lidmaatschap

steeds meer 30-ers die hun eerste huis kopen doen dat buiten Amsterdam. Daarom kunnen ze vaak niet meer regelmatig meetrainen. Ze willen wel heel graag contact houden met Running Holland en daarom bieden we speciaal voor hen een OOT lidmaatschap aan. OOT staat voor Out Of Town.
Voor 65 euro per jaar kun je 2-4 keer meetrainen en ontvang je 4 keer jaar een trainingsschema. Zo hopen we je bij de groep te houden. Goed voor de contacten, gezelligheid, contact met de trainer en om in het ritme te blijven. Met dit lidmaatschap hopen we dat je de moeite neemt om als je in Amsterdam bent aan te komen sluiten.

Voorkeur moment

Je geeft aan op welk moment je wilt trainen. Je reserveert daarbij voor het hele jaar uw plekje op de dag van de week, het tijdstip en het niveau dat het beste bij je past. Je kan altijd wisselen van groep en voorkeur moment, maar geef dat ruim van te voren door, het kan zijn dat een groep vol is..

De voorkeursmomenten zijn:
**: maandagavond en woensdagavond met starttijd rond 19.15 uur. Daarnaast ook op zaterdags rond 9.30 uur. En op doordeweekse ochtenden, namelijk: donderdagochtend 8 uur en vrijdagochtend om 9.30 uur
***: maandags, dinsdags, woensdags en donderdags met starttijd tussen 19.30 uur en 19.45 uur. Daarnaast ook op dinsdags en woensdags om 18.15 uur en zaterdagochtend om 9.30 uur. En op doordeweekse ochtenden, namelijk: woensdagochtend en vrijdagochtend om 9.30 uur
****(*): dinsdags en woensdags met starttijd tussen 19.30 uur en 19.45 uur. Daarnaast ook op dinsdags om 18.15 uur en zaterdagochtend om 9.30 uur in het Olympisch Stadion en in de duinen.
Naast de voorkeursmomenten bieden we op vele andere momenten cursussen aan. Je kan als 'jaarlid' of als 'jaarlid plus' ook hier voor inschrijven zonder extra kosten. Voor de marathoncursus (april-oktober en november-maart) vragen we een extra bijdrage van 26 euro als je ernaast ook in een andere groep traint. De marathoncursus is voor jaarleden + gratis. We bieden ook vele beginnerscursussen aan op vele verschillende momenten.

Niveaus:
*: voor beginners, hardloopervaring is niet nodig.
**: minimaal 3 maanden hardloopervaring. Kan 20 minuten aan een stuk hardlopen.
***: minimaal 1 jaar hardloopervaring. Kan 60 minuten aan een stuk hardlopen.
****: sub 47' op de 10 km voor zowel dames als heren
*****: minimaal 2 jaar wedstrijdervaring. Heren sub 41'/10 km. Vrouwen sub 43'/10 km.

Wil je jaarlid of jaarlid plus worden, meld je dan aan voor 15 januari, 1 april, 15 juni of 15 september.

Geschiktheid hardlopen

Niet iedereen is geschikt om aan hardlopen te doen, lees daarom de algemene voorwaarden die Running Holland stelt. Hardlopen is een intensieve sport en kan blessuregevoelig zijn.

Voorkeur momenten, wat garanderen we als aanbod in het jaar.
wij organiseren per jaar cursussen gedurende minimaal 48 weken op het niveau 4 of 5 sterren op dinsdagavond en woensdagavond met starttijd tussen 19.30 uur en 19.45 uur.
wij organiseren per jaar cursussen gedurende minimaal 48 weken op het niveau 3 sterren op maandags, dinsdags, woensdags en donderdags met starttijd tussen 19.30 uur en 19.45 uur, en op vrijdagochtend en zaterdagochtend. Daarnaast ook op dinsdags en woensdags om 18.15 uur. Daarnaast ook minimaal een groep op een doordeweekse ochtend.

Daarnaast organiseren we per jaar cursussen gedurende minimaal 48 weken op het niveau 2 sterren op maandags  en woensdags aan rond 19.45 uur en op zaterdags om 9.30 uur en op een doordeweekse ochtend om 9.30 uur.

Naast de voorkeursmomenten bieden we op vele andere momenten cursussen aan. U kunt zich als 'jaarlid' of als 'jaarlid plus' ook hier voor inschrijven zonder extra kosten.

Er zijn ook cursussen die niet het hele jaar door worden aangeboden. Daarom kunt u deze dagen niet als voorkeursmoment aangeven. Op de voorkeursmomenten worden gegarandeerd minimaal 4 cursussen per jaar aangeboden gedurende minmaal het aantal weken zoals hierboven omschreven.
Andere momenten in de week waarop we niet gegarandeerd cursussen aanbieden zijn:

Woensdagochtend, maandags aan het begin van de avond, woensdags aan het begin van de avond, vrijdagavond en zaterdags om 11.00 uur. Daarnaast bieden we gedurende het jaar op vele mogelijke momenten beginnerscursussen aan.

gezamenlijke duurlopen op zondagochtend
op zondagochtend organiseren we regelmatig duurlopen in en net buiten Amsterdam.Gedurende minimaal 16 zondagen per jaar bieden we deze trainingen aan.

groepsgrootte
in de praktijk blijkt dat de groep uit ongeveer 15 deelnemers bestaat. Zowel de deelnemers als de trainers ervaren deze groepsgrootte als prettig. De deelnemers willen niet een te kleine groep. Dan is de kans groter dat je geen loopmaatjes van jouw niveau hebt. Als de groep te groot is, is er minder individuele aandacht. Een groepsgrootte van 20 of meer is te groot. Dat zal dan ook weinig voorkomen. Wij streven naar een groepsgrootte van ongeveer 15.

Kwaliteit trainers

Deelnemers van Running Holland zijn zeer tevreden over de kwaliteit van de trainers. Wij werken alleen samen met ervaren trainers. De trainers zijn zelf ervaren wedstrijdlopers en hebben goede contactuele eigenschappen. Bij elke training wordt gedifferentieerd les gegeven. Dat wil zeggen dat er rekening wordt gehouden met niveauverschillen. Alle trainers zijn gediplomeerd.

locatie

De cursussen van de voorkeursmomenten worden aangeboden in het Vondelpark, Amsterdamse Bos, Westerpark, Noorderpark, IJburg, langs de Amstel of Olympisch Stadion. Het kan zijn dat daar een keer van wordt afgeweken. In de wintertijd worden de meeste trainingen aangeboden in het Vondelpark, in de zomertijd worden de meeste trainingen aangeboden in het Amsterdamse Bos. Daarnaast organiseren we ook cursussen in het Diemerpark (IJburg) en het Westerpark.

Als 'normaal' jaarlid van Running Holland traint u een keer per week en geeft u uw voorkeursdag en tijdstip aan waarop u wilt trainen. U plaats in deze cursus op dit tijdstip wordt dan automatisch voor u gereserveerd. U hoeft zich dus niet aan te melden voor aanvang van een cursus.

Wanneer u wilt wisselen van voorkeursdag, dan kan dat. Geeft u dit wel op tijd door, het komt regelmatig voor dat een cursus vol is.

Wanneer u in een trainingsweek een training mist, om welke reden dan ook, dan kunt u de gemiste les inhalen op een ander moment. Geef dit bij voorkeur vooraf even door aan de organisatie van Running Holland. U kunt gemiste trainingen ook inhalen in een andere week zolang u jaarlid bent van Running Holland.

Als 'jaarlid plus' van Running Holland traint u 2 keer per week of vaker en geeft u uw voorkeursdagen en tijdstippen aan waarop u wilt trainen. U plaats in deze cursus op dit tijdstip wordt dan automatisch voor u gereserveerd. U hoeft zich dus niet aan te melden voor aanvang van een cursus.

Wanneer u wilt wisselen van voorkeursdag, dan kan dat. Geeft u dit wel op tijd door, het komt regelmatig voor dat een cursus vol is.

Wanneer u in een trainingsweek een training mist, om welke reden dan ook, dan kunt u de gemiste les inhalen op een ander moment. Geef dit bij voorkeur van te voren door aan de organisatie van Running Holland. U kunt gemiste trainingen ook inhalen in een andere week zolang u jaarlid bent van Running Holland.

geen opzegtermijn. opzeggingen tussendoor is niet mogelijk

Er is geen opzegtermijn. Aan het einde van het jaar kun je dus beslissen of je weer betaalt voor een nieuw jaar of dat je stop. Er volgt aan het einde van het jaar een betalingsverzoek vanuit Running Holland, maar daar hoe je niet aan te voldoen.
Het is niet mogelijk om tussentijds het jaarlidmaatschap te beeidigen en een deel van het betaalde jaarbedrag retour te ontvangen. Ook het schuiven van een deel van het jaarlidmaatschapsgeld is niet mogelijk. Bij een zwangerschap is het wel mogelijk om een deel te 'bevriezen'. Bij blessures is dit niet mogelijk. Je bent bij ons níet lid voor onbepaalde tijd, maar je betaalt slechts voor één jaar. Aan het einde van het jaar maak je dus weer een keuze om opnieuw voor een jaar te betalen of om te stoppen. Dit jaarlidmaatschap is dus iets anders dan een regulier lidmaatschap bij een vereniging of club. Een regulier lidmaatschap van een vereniging wordt namelijk verlengt als er niet wordt opgezegd.