trailrunning vakantie rondom San Sebastian & Bilbao

Klik hier voor de trailvakantie in 2024.

Running Holland organiseert een trail hardloopvakantie in Baskenland met oa verblijf in San Sebastian en Bilbao. Deze hardloopvakantie is onvergetelijk mooi. We pakken de mooiste trails met de mooiste uitzichten over de Golf van Biskaie, prachtige dorpjes en ruige kust . Omdat we met meerdere trainers aanwezig zijn, kunnen we niveaugroepjes maken. Je kunt per dag wat langer lopen (15-20 kilometer) of eerder het busje pakken en daarom een route van 10-15 kilometer lopen.

vrij in middag en avond

De trainingen starten in de ochtend om 9.30 uur en zullen dan aan het begin van de middag weer terug zijn bij het hotel. In de middag en avond ben je vrij om te genieten van de stad en omgeving. Baskenland staat bekend om de prachtige dorpjes, haventjes, beste pintxos (tapas uit Baskenland), specatulaire baaien en de prachtige steden San Sebastian & Bilbao.

hardloopprogramma hardloopvakantie Baskenland

  • woensdag 17 mei 2023: Vlucht Amsterdam-Bilbao + verkenningstrail 10-17 km rondom San Sebastian.
  • donderdag 18 mei 2023 9.30 uur: etappe Hondarriba-San Sebastian
  • vrijdag 19 mei 2023 9.30 uur: etappe San Sebastian-Orio
  • zaterdag 20 mei 2023 9.30 uur: etappe Zumaia-Deba (Flysch route daarna met bus door naar Bilbao)
  • zondag 21 mei 2023 9.30 uur: etappe Sopelana-Plentzia
  • maandag 22 mei 2023 9 uur: trail rondom Bilbao

Wil je naast deze gemeenschappelijke ochtendtraining ook aan het eind van de middag nog een extra training doen, dan zal één van de trainers je vergezellen. Met een klein groepje pakken we dan nog een extra trail op de dag.

Van woensdag 17 mei tot en met zaterdag 20 mei verblijven we in San Sebastian. Van zaterdag 20 mei tot en met maandag 22 mei verblijven we in Bilbao. Wil je langer blijven of eerder aankomen, laat het ons weten. Ik breng je dan in contact met onze hotels.

De planning van hierboven is een planning en er zijn nog wijzigingen mogelijk.

impressie van trailpaden Baskische kust

begeleidingsteam en trail trainingen

Er zijn 2 trainers (Brian en Dave Baars) die de verschillende niveaugroepen begeleiden en individueel coachen. Daarnaast kun je gebruikmaken van de service van een fysiotherapeut. We kiezen voor 2 trainers omdat we graag in niveaugroepen willen trainen. Zo kunnen we de deelnemers per dag laten kiezen om een kortere route (10-15 km) of langere trail (15-20 km) te laten lopen. De trainers zijn geen reisbegeleiders! We zijn een hardloopschool en organiseren dus alleen de trainingen en het vervoer naar de trainingen toe.  Wij organiseren al sinds 2007 jaarlijks hardloopvakanties en hebben dat al in Barcelona, Sevilla, Lissabon, Rome, Mallorca, Zuid Afrika, Vlieland en Valencia gedaan. Gemiddeld gaan er per vakantie ongeveer 20 hardlopers mee. Het begeleidingsteam is zeer ervaren met coachen in het buitenland en krijgen veel zeer goede commentaren van deelnemers.

hotels in Baskenland, San sebastian & Bilbao

We verblijven in de volgende hotels/pensions/appartementen: Het zijn hele mooie hotels op een perfecte locatie. Bij deze hotels zullen we de trainingen een aantal keer direct starten of finishen.

  • In San Sebastian verblijven we in de kleine pensions Ur Alde en Edorta. Deze liggen midden in het gezellige oude centrum van San Sebastian (woensdag-zaterdag)
  • In Bilbao verblijven we in Bilbao City Rooms (zaterdag-maandag)

met trein of met de auto

Een aantal van de groep gaan met de trein of met de auto. Je betaalt ons dan 450 euro minder ivm kosten vlucht KLM naar Bilbao. Wil je weten wie de trein of auto pakken? Laat het dan even weten.

kosten & aanmelden

De kosten voor deze hardloopvakantie in Baskenland bedragen ongeveer 1150 euro.

 De hierboven genoemde prijs is een indicatie. Mogelijk is de prijs voor deze trail hardloopvakantie toch iets hoger als blijkt dat de vliegkosten boven de 450 euro bedragen, vraag daarom naar de exacte prijs bij jouw aanmelding. Aanmelden is mogelijk tot en met maart 2023. Verblijf je alleen op een kamer, dan zijn de kosten 325 euro meer.

Mogelijke kortingen op deze reis:
-100 euro korting voor jaarleden Running Holland
-Ga je met de auto, dan krijg je 450 euro korting (ongeveer 12 uur rijden). We vragen je dan wel om de benzine- en tolkosten te delen met elkaar.
-Wanneer je jouw eigen vluchten boekt, dan krijg je 450 euro korting.
-45 euro korting voor supporters/partners van hardlopers die niet meelopen.

Aanmelden kan via onze contactgegevens (klik aan)

Wat is bij deze reis/ hardloopvakantie inbegrepen?

Vliegreis Amsterdam-Bilbao en Bilbao-Amsterdam
5 overnachtingen in hotel/appartement/Pension
drankje na afloop van elke training
begeleiding en coaching van trainers
eventuele behandelingen fysiotherapeut
plaatselijk vervoer (afgehuurde bus) naar trainingslocaties en naar nieuwe verblijfplaats. Busjes brengt ons een aantal keer naar de startplek of haalt ons op bij de finishplek.
Vervoer van vliegveld naar eerste verblijfplaats in San Sebastian
Vervoer vanaf laatste verblijfplaats naar vliegveld in Bilbao

Wat is níet bij de hardloopvakantie inbegrepen:
ontbijt in pensions in San Sebastian

goed om te weten:

Wij organiseren de trainingen, maar verder geen uitstapjes. Regel dit zelf onderling. Wij zijn geen reisorganisatie, reisbegeleiders oid. Wij zijn niet aangesloten bij een reisorganisatie. Wij zijn een hardloopschool en organiseren alleen de hardlooptrainingen en het vervoer er naar toe. 
Wij organiseren wel het vervoer naar de trainingen toe.
We doen ons best om veilige routes te vinden, maar toch hoeft het niet altijd veilig te zijn.

uitgangsniveau hardloopvakantie Baskenland

Omdat we dagelijks trainingen van 10-15 km (niveaugroep 1) en 15-20 km (niveaugroep 2) doen, moet je gewend zijn om duurlopen te doen van minimaal anderhalf uur en moet je gewend zijn om 3 keer per week hard te lopen en daarnaast moet je natuurlijk ervaren zijn met trailen. Omdat we dagelijks trailen/trainen zullen we niet de zwaarste trails pakken. Dagelijks kun je kiezen voor zwaardere of minder zware routes.

San Sebastian

Pintxos, te vinden in elk dorpje/stad in Baskenland. De foto boven is genomen tijdens onze trail vakantie in Zuid Afrika (Lionshead Kaapstad)