Verder lopen dan een marathon, kan dat? Natuurlijk kan dat! Hardloopwedstrijden langer dan 42.2 kilometer worden ultramarathons (of gewoon ultra's) genoemd. Voor het eerst organiseert Running Holland een cursus specifiek gericht op ultra-afstanden.

cursus 60 kilometer van Texel

Deze cursus is gericht op de grootste ultrawedstrijd in Nederland, de Zestig van Texel (7 april 2019), die om het jaar wordt georganiseerd. Ultramarathons lopen vergen een andere trainingsaanpak dan trainen voor marathons maar het is niet zo eenvoudig als alleen meer of langer trainen.

Als je interesse hebt om een ultramarathon te lopen op de weg of in de natuur (trail) dan is dit dé cursus voor jou!

·        Zeer deskundig trainer met ervaring van de zwaarste ultralopen op aarde (Spartathlon ea). Trainer Tobias heeft meer dan 100 ultra's/marathons gelopen, daarnaast is hij ook snel en loopt een marathon onder de 3 uur.

·        Train in een groep met gelijkgestemden en wissel ervaringen uit

·        Persoonlijk trainingsschema's voor de Zestig van Texel

·        Met trainingen om de week (woensdag) die speciaal zijn bedacht als onderdeel voor het schema

·        Speciale thema avonden door ervaren ultralopers zoals: trail, trainingsopbouw etc.

·        Maak de stap om verder te gaan op de Zestig van Texel, een van de allermooiste hardloopwedstrijden in Nederland

trainingsdata

De hardlooptrainingen in voorbereiding op de 60 kilometer van Texel worden gegeven op de volgende woensdagen en starten om 19.30 uur:
woensdag 7 november, 21 november, woensdag 12 december, woensdag 19 december 2018, woensdag 9 januari, 23 januari, woensdag 6 februari en woensdag 20 februari, woensdag 6 maart en 27 maart. 

gratis intake, online of face to face

Hoe beter we de doelstelling en achtergrond van onze klanten(jij dus) kennen, hoe beter we jou kunnen begeleiden. We bieden daarom een gratis intake van ongeveer 20 minuten aan waarbij we en plan maken en meest geschikte groep voor je bepalen. Deze gratis intake geldt zowel voor nieuwe cursisten als voor hardlopers die reeds een cursus bij ons hebben gedaan. Klik hier voor het maken van een gratis intake. 

kosten & aanmelden & korting:

Wanneer je een tweede keer per week bij ons wilt komen trainen, dan betaal je slechts 50% voor de tweede cursus.

Wellicht kom je in aanmerking voor 30% young professional korting of 50% studentenkorting. Via de volgende link vind je meer informatie over het jaarlidmaatschap.

We raden je sterk aan om een heerlijk wintershirt bij ons te bestellen.

Voorwaarde: de deelnemer moet in het afgelopen jaar een marathon succesvol hebben afgelegd en een actieve hardloper zijn.

Inschrijven Start datum & tijd Dag Doel Locatie Trainer Kosten
woensdag, 14 november, 2018 - 19:30
Woensdag
60 km van Texel
Amsterdamse Bos
Tobias
€ 240,00

Naast de reguliere trainingen op woensdagavond bieden we ook extra trainingen aan in het weekend. Op zondags organiseren we ongeveer 2 keer per maand een duurloop op de mooiste plekjes in en rond Amsterdam. Daarnaast bieden we op zaterdag een aantal extra duin- en strandtrainingen aan. Deze extra trainingen in het weekend zijn bij de prijs inbegrepen.

De trainingen in het Vondelpark starten vanaf Overtoom 371. Zolang de cursus duurt is er de mogelijkheid om trainingen op een andere dag in te halen. De groepsgrootte bestaat uit ongeveer 10-15 deelnemers per training.

***** : minimaal 2 jaar wedstrijdervaring. Heren sub 41'/10 km, dames sub 43'/10 km
****: Limiet: 47' op de 10 km
*** : pittig, minimaal 1 jaar hardloopervaring. Kan 60 minuten aan een stuk hardlopen
** : minimaal 3 maanden hardloopervaring, kan 20 minuten aan een stuk hardlopen.
* : voor beginners, geen hardloopervaring nodig.

Wanneer u een tweede keer in de week in groepsverband bij ons wilt trainen betaalt u slechts 50% voor de tweede groep.

(op) vakantie

Wanneer u op vakantie gaat, en daarom een aantal lessen zou missen, dan kunt u in de weken dat u wel aanwezig bent, extra trainingen volgen. Zo betaalt u niet voor trainingen die u niet volgt. Wij hebben ruim 25 groepen, dus genoeg mogelijkheden om trainingen in te halen.

sportmedische keuring

Om gezondheidsrisico's uit te sluiten en om je te helpen gericht te trainen raden we je aan om voordat je aan deze cursus begint een sportmedische keuring te doen. Dit kan bij een sportarts. 

Deze cursus is inclusief:

cursus voorjaarsmarathon

naast deze cursus in voorbereiding op een Ultra marathon, organiseren we ook een cursus in voorbereiding op een gewone marathon (42,2 km)

Deelname aan deze cursus is op eigen risico. We gaan ervan uit dat u de algemene voorwaarden voor deelname heeft gelezen.