cursus Dam tot damloop

Klik hier voor cursussen Dam tot damloop van de niveau's ***(3 sterren), ****(4 sterren) en *****(5 sterren).

2 sterrenlopers lopen met een snelheid van ongeveer 8,5-11 km/u.

Running Holland organiseert 2 sterren (**) cursussen ter voorbereiding op de Damloop by night (21 september 2024) en Damloop ( 22 september 2024) voor hardlopers die  deze mooiste 10 Engelse mijl of 5 mijl (8 km) van Nederland willen lopen. Bij deze niveaugroep kun je zowel trainen voor de lange of korte afstand van de Dam tot damloop. De hardlooptrainingen van het niveau 2 sterren worden zowel in het Amsterdamse Bos, Oosterpark als in het Vondelpark aangeboden. Je werkt op een leuke en effectieve manier aan je hardloopconditie en sta je straks 'in shape' aan de start. Deze hardlooptrainingen in voorbereiding op de Dam tot damloop zijn inhoudelijk erg interessant. Je ontwikkelt een betere looptechniek, je wordt sneller en sterker en daarnaast leer je ook over het goed indelen van de wedstrijd. Er zijn 13 trainingen en een extra  strandtraining en een duintraining.

startnummer Dam tot damloop gemist

Als je geen startnummer voor de Dam tot damloop hebt weten te bemachtigen, laat ons dat dan even weten en regelen we een startnummer voor je.

kosten en aanmelden:

Wanneer je een tweede keer per week bij ons wilt komen trainen, dan betaal je slechts 50% voor de tweede cursus.

Wellicht kom je in aanmerking voor 50% studentenkorting of 30% young professionals korting. Via de volgende link vind je meer informatie over het jaarlidmaatschap.

De laatste trainingen worden gegeven in de week van de Dam tot damloop, van maandag 16 september tot en met zaterdag 21 september.

Inschrijven Start datum & tijd Dag Doel Locatie Trainer Kosten
maandag, 17 juni, 2024 - 19:00
Maandag
Dam tot damloop 8 of 16,1 km
Vondelpark
Marius
€ 128,00
woensdag, 19 juni, 2024 - 18:30
Woensdag
Dam tot damloop
Amsterdamse Bos vanaf bezoekerscentrum
Elmer
€ 129,16
donderdag, 20 juni, 2024 - 08:00
Donderdag
Dam tot damloop 16,1 of 8 km
Oosterpark
Dave
€ 128,01
vrijdag, 21 juni, 2024 - 09:30
Vrijdag
Dam tot damloop
Amsterdamse Bos
Dave
€ 129,13
zaterdag, 22 juni, 2024 - 09:30
Zaterdag
8 of 16,1 km Dam tot damloop
Vondelpark
Brian
€ 127,01

hardloopniveau's

*****: heren sub. 41'/10 km. Dames sub 43'/10 km
****: sub 47'/10 km voor dames en heren
*** : minimaal 1 jaar hardloopervaring, kan 60' aan een stuk hardlopen
** : minimaal 3 maanden hardloopervaring. Als voorbereiding op de 8 km Damloop of eventueel als het goed gaat ter voorbereiding op de 16,1 km dam tot Damloop.
*: voor beginners, zonder hardloopervaring

Tijdens de duintraining van zaterdag 6 juli is er geen training in het Olympisch Stadion en ook niet in het Amsterdamse Bos. De trainingen duren ongeveer 80 minuten. In het Amsterdamse Bos wordt verzameld bij het bezoekerscentrum 'de Molshoop'. Voor de trainingen In het Vondelpark wordt verzameld aan de Overtoom 371.

korte sessies en lange sessies

De meeste sessies duren ongeveer 80'. Marius (op maandags in het Vondelpark) en Dave (op donderdags in het Oosterpark) geven korte sessies van 60'.

sportmedische keuring

Om gezondheidsrisico's uit te sluiten en om je te helpen gericht te trainen raden we je aan om voordat je aan deze cursus begint een sportmedische keuring te doen. Dit kan bij een sportarts.

duurlopen op zondagochtend
op zondagochtenden organiseren we gezamenlijke duurlopen op de mooiste plekjes in of net buiten Amsterdam. Er is bij deze duurlopen de mogelijkheid om in je eigen tempo met een groepje te lopen. De trainer organiseert dit zo en stimuleert om op eigen tempo te lopen. Tot en met begin juli organiseren we prachtige duurlopen en vanaf augustus tot en met oktober organiseren we duurlopen met hazen. Er kan kan in een van de 8 hazengroepjes worden gelopen.

(op) vakantie

In week 30 (eind juli) vinden er geen trainingen plaats.

Wanneer u deze zomer op vakantie gaat, en daarom een aantal lessen zou missen, dan kunt u in de weken dat u wel aanwezig bent, extra trainingen volgen. Zo betaalt u niet voor trainingen die u niet volgt. Wij hebben ruim 30 groepen, dus genoeg mogelijkheden om trainingen in te halen.

Deze cursus is inclusief:

  • 13 trainingen op uw voorkeursdag 
  • vele inhaalmogelijkheden op andere dagen zolang de cursus duurt
  • trainingsschema en blogs die per email worden toegestuurd
  • coaching en aanmoedingen tijdens oefenwedstrijdjes en tijdens de afsluitende wedstrijd die we samen doen

extra's:

  • een strandtraining op zaterdag 22 juni + drankje na de strandtraining.
  • een duintraining op zaterdag 6 juli 2024
  • wekelijkse nieuwsbrieven met vlogs en blogs geschreven door hardlooptrainer Dave Baars

Deelname aan deze cursus is op eigen risico. We gaan ervan uit dat u de algemene voorwaarden voor deelname heeft gelezen.

reacties van deelnemers

Sophie: "Ik ben erg enthousiast over de trainingen en kijk alweer uit naar de volgende trainingen!

Nienke: "Wij vonden de cursus met Marius hartstikke leuk! We hebben geleerd hoe het hardlopen op te kunnen bouwen, zodat ik nu, wanneer ik even een moment heb, mn schoenen aan kan trekken en een rondje kan rennen. En dat was mijn doel! Hartelijk dank."

Merel: "Dankje! Het was heel erg leuk! Heb veel vriendinnen die al bij jullie liepen en nu ben ik ook helemaal om! Groet, Merel."

Onze cursussen

Marathontraining

Personal training