cursus Dam tot damloop

Klik hier voor cursussen Dam tot damloop van de niveau's **(2 sterren)***(3 sterren) en *****(5 sterren).

**** lopers lopen met een snelheid van ongeveer 12,5-15 km/u.

Running Holland organiseert 4 sterren (****) cursussen ter voorbereiding op de Damloop (17 september 2023). Deze cursus is bedoeld voor snelle hardlopers die sneller lopen dan 47 minuten op de 10 km tijdens een wedstrijdje. Ben je heel snel, klik dan hier. Train je voor een andere wedstrijd, dan kun je natuurlijk ook meedoen met deze hardloopcursus, want de trainingen zijn inhoudelijk zo goed dat het ook voor andere lange afstandswedstrijden zeer goede voorbereidingen zijn. Ben je nog op zoek naar een startnummer voor de Dam tot damloop, laat het ons dan weten. De hardloopcursussen van het niveau 4 sterren worden zowel in het Amsterdamse Bos als in het Olympisch Stadion (zaterdagochtend) gegeven. Je werkt op een leuke en effectieve manier aan je hardloopconditie en sta je straks 'in shape' aan de start. Deze hardlooptrainingen in voorbereiding op de Dam tot damloop zijn inhoudelijk erg interessant. Jouw looptechniek gaat zeker vooruit, je wordt sneller en sterker en daarnaast leer je ook over het goed indelen van de wedstrijd. Er zijn 13 trainingen en een strandtraining en een duintraining

start vanaf april of mei?

Wil je al eerder dan juni beginnen met jouw voorbereiding op de 16,1 km van de Dam tot damloop? Dan raden we aan vooraf in de maanden april en mei de cursus 'sneller worden op de 10 km' te doen. Dit is een uitstekende manier om jezelf voor te bereiden op de Dam tot damloop van 2023.

gratis intake, online of face to face

Hoe beter we de doelstelling en achtergrond van onze klanten(jij dus) kennen, hoe beter we jou kunnen begeleiden. We bieden daarom een gratis intake van ongeveer 20 minuten aan waarbij we en plan maken en meest geschikte groep voor je bepalen. Deze gratis intake geldt zowel voor nieuwe cursisten als voor hardlopers die reeds een cursus bij ons hebben gedaan. Klik hier voor het maken van een gratis intake. 

kosten & aanmelden & korting:

Wanneer je een tweede keer per week bij ons wilt komen trainen, dan betaal je slechts 50% voor de tweede cursus.

Steudenten en Young professionals ontvangen korting: 50% studentenkorting of 30% young professionals korting.  Via de volgende link vind je meer informatie over het jaarlidmaatschap.

De laatste trainingen worden gegeven in de week van de Dam tot damloop, van maandag 11 september tot en met zaterdag 16 september.

Inschrijven Start datum & tijd Dag Doel Locatie Trainer Kosten
dinsdag, 18 juni, 2024 - 18:15
Dinsdag
Dam tot damloop
Amsterdamse Bos
Dave
€ 129,50
woensdag, 19 juni, 2024 - 19:45
Woensdag
Dam tot damloop (****)
Amsterdamse Bos
Sven
€ 129,52
donderdag, 15 juni, 2023 - 08:00
Donderdag
Dam tot damloop ****
Oosterpark
Dave
€ 129,54
donderdag, 20 juni, 2024 - 19:45
Donderdag
Dam tot damloop
Noorderpark vanaf Pompet
Dave
€ 129,53
zaterdag, 22 juni, 2024 - 10:00
Zaterdag
Dam tot damloop
Kennemerduinen vanaf ingang Koevlak
Helmerik
€ 128,01

hardloopniveau's

*****: heren sub. 41'/10 km. Dames sub 43'/10 km
****: sub 47'/10 km voor dames en heren
*** : minimaal 1 jaar hardloopervaring, kan 60' aan een stuk hardlopen
** : minimaal 3 maanden hardloopervaring. Als voorbereiding op de 8 km Damloop of eventueel als het goed gaat ter voorbereiding op de 16,1 km dam tot Damloop.
*: voor beginners, zonder hardloopervaring

Tijdens de duintraining van zaterdag 2 juli is er geen training in het Amsterdamse Bos en ook niet in het Olympisch Stadion. De trainingen duren ongeveer 80 minuten. In het Amsterdamse Bos wordt verzameld bij het bezoekerscentrum 'de Molshoop'. 

sportmedische keuring

Om gezondheidsrisico's uit te sluiten en om je te helpen gericht te trainen raden we je aan om voordat je aan deze cursus begint een sportmedische keuring te doen. Dit kan bij een sportarts.

duurlopen op zondagochtend

op zondagochtenden organiseren we gezamenlijke duurlopen op de mooiste plekjes in of net buiten Amsterdam. Er is bij deze duurlopen de mogelijkheid om in je eigen tempo met een groepje te lopen. De trainer organiseert dit zo en stimuleert om op eigen tempo te lopen. Tot en met begin juli organiseren we prachtige duurlopen en vanaf augustus tot en met oktober organiseren we duurlopen met hazen. Er kan kan in een van de 8 hazengroepjes worden gelopen.

(op) vakantie

In week 30 (22-27 juli) zijn er geen trainingen

Wanneer u deze zomer op vakantie gaat, en daarom een aantal lessen zou missen, dan kunt u in de weken dat u wel aanwezig bent, extra trainingen volgen. Zo betaalt u niet voor trainingen die u niet volgt. Wij hebben ruim 30 groepen, dus genoeg mogelijkheden om trainingen in te halen.

Deze cursus is inclusief:

  • 13 trainingen op uw voorkeursdag 
  • vele inhaalmogelijkheden op andere dagen zolang de cursus duurt
  • trainingsschema en informatiestukjes die per email worden toegestuurd
  • coaching en aanmoedingen tijdens oefenwedstrijdjes en tijdens de afsluitende wedstrijd die we samen doen

extra's:

  • een strandtraining op zaterdag 22 juni
  • drankje na de strandtraining
  • een duintraining op zaterdag 6 juli
  • wekelijkse nieuwsbrieven met blogs geschreven door hardlooptrainer Dave Baars

Deelname aan deze cursus is op eigen risico. We gaan ervan uit dat u de algemene voorwaarden voor deelname heeft gelezen.